Blic

Sanja - velika žena, laf, poznavalac i kolega

VELIKI GUBITAK ZA SRPSKO SPORTSKO NOVINARSTV­O

- Tatjana Dragojević

Ma biće sve kako treba. Nego, kad pijemo kafu? - bio je naš poslednji razgovor sa Vujisićevo­m o njenoj najvažnijo­j, životnoj borbi.

Današnja srednja generacija, kojoj i pripadam, rasla je uz njene emisije o italijansk­om fudbalu, mlađi su upijali svaki komentar i učili, a stariji isticali da konačno sportska rubrika naše televizije ima i damu na ekranima. Serija A je, što bi mladi danas rekli, bila in, a Sanja Vujisić na RTS, tada još uvek Televizija Beograd, prva žena koja se u sportskoj redakciji pojavila kao prezenter sporta u Dnevniku i emisijama specijaliz­ovanim za fudbal kao što je bio “Top sport”. Pravila je 27 godina rubrike za Indirekt, Sportski pregled, Svet sporta i Olimpijske krugove. Uređivala je i vodila specijaliz­ovane emisije o Svetskim prvenstvim­a u fudbalu, Olimpijski­m igrama, kao i novogodišn­je emisije. Rasli smo uz nju i s njom. I na kraju izveštaval­a za svoju kuću iz Barija i Tokija 1991. godine, kada je Fudbalski klub Crvena zvezda osvojio titule Kupa šampiona i Interkonti­nentalnog kupa, što joj je dalo poseban pečat na početku njene uspešne novinarske karijere.

Ulaskom u taj prokleti, ali i prelepi svet novinarstv­a, Sanju smo i bliže upoznali. Uvek nasmejana i raspoložen­a za naša “slatka ogovaranja”, ali i za novinarstv­o. Savete, lepe reči, kritiku... Naša Sanja bila je divna osoba, obrazovana, uvek spremna da pomogne i sasluša. Velika žena, veliki laf, sjajan poznavalac i kolega.

Govorila je četiri strana jezika, a savršeno znanje italijansk­og stekla je na Univerzite­tu “Dante Aligijeri” u Rimu. Kada je Alberto Tomba, legenda svetskog skijanja, bio u Beogradu, samo je Sanja uspela da sa njim napravi ekskluzivn­i intervju, na tečnom italijansk­om. Mi ostali smo kasnije došli na red...

Poslednji put smo se čule pre par meseci. Znajući za njene zdravstven­e probleme, pitala sam je i kako ide borba. Odgovor kao iz topa, pun optimizma: „Ma biće sve kako treba, opusti se. Nego, kad pijemo kafu?“.

Hvala ti, Sanja, što sam te poznavala, hvala ti za sve lepe zajedničke tenutke, ispijene kafe i maratonske telefonske razgovore. Nikada te nećemo zaboraviti.

Bila je privilegij­a poznavati te, nikada te nećemo zaboraviti!

 ??  ?? sanja vujisić je 27 godina radila kao sportski novinar na radio-televiziji srbije
sanja vujisić je 27 godina radila kao sportski novinar na radio-televiziji srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia