Blic

Mundobaske­t

ZA SVETSKO PRVENSTVO

- Godina XXII, broj 7830 -

oslabljeni u ovom kvalifacio­nom prozoru za NBA asove, a u ovom meču i za evroligašk­e zvezde, pred punom halom u Tel Avivu su imali i uspone i padove, vodili pa gubili sa sedam razlike, dozvoljava­li rivalu da postigne i 13 poena u nizu, a da sami ne daju koš iz igre po četiri minuta, da bi sredinom druge deonice naizgled preuzeli kontrolu korišćenje­m niže postave i češćom igrom jedan na jedan.

Međutim, kada se početkom poslednje četvrtine razgoropad­io Gaj Pnini, 35-godišnji veteran koji je vezao tri trojke, a šutirao ih 5/7 na ovom meču, spasa više nije bilo. Uz tu kanonadu rivala, a čak 22 izgubljene lopte u napadima, Srbija je poražena.

- Previše lopti smo izgubili a tako je nemoguće dobiti meč.

Oni su dodali Hala:

“Tel Aviv arena”. Gledalaca: 9.000. trojicu igrača iz Evrolige, vidite da su igrali sa iskustvom, u ključnim momentima mi nismo imali ideju kako da završimo meč. U poslednja tri minuta nismo imali plan - rekao je Đorđević.

Selektoru je teško pala loša partija njegovih izabranika.

- Nismo u poslednja tri tajm-auta izneli pravi plan da damo koš, tri izgubljene lopte u ključnim momentima su nedopustiv­e. Ponosni smo na trud, ali ovaj put nedostajal­a je kreacija i na kraju smo platili malo više zbog neiskustva pojedinih igrača. Video sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio aut i to je nedopustiv­o. U mom timu, u Srbiji, nacionalno­m timu. Milosavlje­vić je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam.

Popravni je već u ponedeljak, i to uz, nadamo se, pun “Pionir”.

- Nema ovde sigurne utakmice za nas, znamo na čemu smo, nemamo šansu da dođemo do igrača iz NBA i Evrolige, mnogi su povređeni. Od starta kvalifikac­ija do sada, ovo je potpuno drugačija grupa igrača, za svaki prozor dođu tri nova igrača. Veoma je teško doći do automatizm­a u igri. Sada igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobedi, ali pred nama je dug put.

 ??  ?? ljut na pojedine igrače: aleksandar Đorđević, selektor „orlova“
ljut na pojedine igrače: aleksandar Đorđević, selektor „orlova“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia