Blic

Vlada Budala izručen Srbiji

- E. B.

Vladimir Maljković, zvani Vlada Budala, jedan od vođa „Alkatraza“, stigao u Srbiju u pratnji policije posle sedam godina skrivanja u inostranst­vu.

Vladimir Maljković, zvani Vlada Budala, jedan od vođa Partizanov­e navijačke grupe „Alkatraz“, izručen je Srbiji iz Španije, pošto je za njim bila na snazi poternica iz 2008. godine.

Kako saznajemo, Maljković se nalazi na poternici jer je 2008. s grupom navijača učestvovao u tuči na utakmici.

- Maljković je pre 10 godina na jednoj fudbalskoj utakmici učestvovao u incidentu zajedno s navijačima Đorđem Prelićem, koji je osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, i Aleksandro­m Vavićem, jednim od vođa navijačke grupe „Alkatraz“. Maljković je tada navodno ošamario policajca, pa je zbog toga pokrenut postupak pred Višim sudom u Beogradu - kaže naš izvor.

Vlada Budala je javnosti postao poznat i nakon ubistva Ivana Perovića, navijača Partizanov­e grupe „Zabranjeni“.

Prema pisanju medija, Perović je usmrćen u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu. Maljkoviću se sudilo zbog učestvovan­ja u ovom zločinu, ali je na kraju sudskog postupka oslobođen optužbi. Vlada Budala je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

On se do 2013. uspešno skrivao u Španiji, u kojoj je svojevreme­no utočište našao i njegov kompanjon Đorđe Prelić, koji je iste godine uhapšen u toj državi.

- Maljkovića je španska policija uhapsila zbog droge. Tamo je osuđen na sedam godina zatvora, ali mu je kazna zbog dobrog vladanja smanjena. Međutim, umesto da se nakon odslužene kazne u španskom zatvoru nađe na slobodi, Maljković je izručen Srbiji zbog krivičnog dela koje je u njoj počinio pre 10 godina - kaže naš izvor.

Maljković se u srpskim medijima spominjao i zbog toga što je navodno bio partner fudbalskim menadžerim­a u jednoj agenciji koja se bavila pripremom video-materijala za prodaju igrača.

 ??  ?? iz španije u srbiju izručen jedan od vođa „alkatraza“vladimir maljković
iz španije u srbiju izručen jedan od vođa „alkatraza“vladimir maljković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia