Blic

Svi kao jedan ako želi

KOŠARKAŠI SRBIJE VEČERAS (20.15) U BEOGRADU DOČEKUJU GRČKU U DERBIJU 10 KOL „Orlovi“će biti jači za Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića. L grupa

- Vladan tegeltija

Periodi dobre igre u Tel Avivu ne mogu da budu garancija da će košarkaši Srbije večeras (20.15) protiv Grčke obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. To je rekao i selektor Aleksandar Đorđević pred meč u dvorani “Aleksandar Nikolić” na kojem će “orlovi” biti jači za trojicu iskusnih igrača - Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasilja Micića.

Đorđević je upozorio reprezenta­tivce da meč u Izraelu ne sme da se ponovi, jer bismo u slučaju novog poraza imali skor 5-5 u kvalifikac­ijama, a očekuju nas još mečevi u februaru sa Estonijom u gostima, odnosno kod kuće sa Izraelom.

- Dobro znaju šta ne smeju da urade. Izrael je bio i prošao. Nismo odigrali dobro, a večeras nam u goste dolazi reprezenta­cija koja nema poraz u kvalifikac­ijama. Mislim da nam to dovoljno govori o kvalitetu Grka koji igraju odličnu košarku. Bićemo jači za trojicu igrača, to je svakako dobra vest, međutim, moramo bolje da igramo rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Jedan od onih koji se vraća u sastav je Vasilije Micić koji je dobio dozvolu Efesa da pomogne reprezenta­ciji u verovatno odlučujuće­m meču.

- Uvek volim da igram za reprezenta­ciju i nisam želeo da propustim priliku. Lučić, Jović i ja ćemo odraditi samo nekoliko treninga, ali dobro poznajemo saigrače i ne bi trebalo da imamo problema da se prilagodim­o - rekao je Micić.

Iskusni bek svestan je situacije u kojoj se „orlovi“nalaze.

 ??  ??
 ??  ?? selektor aleksandar Đorđević upozorio je igrača da ne sme da se ponovi igra protiv izraela
selektor aleksandar Đorđević upozorio je igrača da ne sme da se ponovi igra protiv izraela
 ??  ?? branko lazić ima zadatak da poveže našu odbranu u večerašnje­m meču sa grčkom
branko lazić ima zadatak da poveže našu odbranu u večerašnje­m meču sa grčkom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia