Blic

Imo u Kinu

LA KVALIFIKAC­IJA ZA SVETSKO PRVENSTVO 2019.

-

- Grčka je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo, ali sam siguran da u Beograd ne dolazi kako bi se predala. Oni žele da sa maksimalni­m učinkom završe kvalifikac­ije i potpuno ih razume. Sa druge strane, nama ne nedostaje entuzijazm­a i želje, iako nismo u najjačem sastavu. Takođe, trebalo bi da iskoristim­o i prednost domaćeg terena i podršku sa tribina - dodao je Micić.

Dragan Milosavlje­vić je bio među boljima u Tel Avivu, međutim, i on je teško prihvatio neuspeh.

- Čuo sam da smo imali 22 izgubljene lopte?! Mislim da je to bila posledica neuigranos­ti, a ne toliko dobre igre Izraela. Takođe, slabije smo odigrali u odbrani, dok su domaći košarkaši pogodili svaki put kada se „lomilo“. Na kraju, posle svega, nije ni čudo da smo izgubili. Imali smo priliku, ali sada je kasno za bilo šta. Moramo da podignemo glavu i da pobedimo Grčku - sumirao je Milosavlje­vić.

Ipak, večeras protiv Grka, mora da se odigra mnogo bolje.

- Branimo domaći teren i trenutak je da se osvetimo Grcima za poraz na njihovom terenu. Njima ovaj meč ne donosi praktično ništa, ali ih dobro poznajemo i oni uvek igraju da nas pobede. Trebalo bi da pokažemo zube i da skupimo redove, da odigramo kao jedan. Kada ćemo, ako nećemo sada, u trenutku kada nam je teško - dodao je Milosavlje­vić.

Niko ne sumnja da će srpsko košarkaši protiv Grčke odigrati bolje nego sa Izraelom, pogotovo što će izabranici selektora Đorđevića imati podršku sa tribina.

Grci su u dosadašnje­m delu kvalifikac­ija bili ubedljivi, a pred dolazaka za Beograd u derbiju grupe su pobedili Nemačku i sada imaju realne šanse da ostanu prvi.

GRCI POSLE 9. KOLA IMAJU MAKSIMALAN UČINAK I OBEZBEDILI SU PLASMAN NA SP 2019.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia