Blic

Rat klanova do istrebljen­ja

Ubistvo Vladimira Popovića (43) zvanog Vlada Pop preksinoć na Zvezdari poslednja je u nizu likvidacij­a koja se dovode u vezu sa okršajem porodica Bojović i Šaranović.

-

Policija traga za dvojicom maskiranih napadača koji su preksinoć na Zvezdari hicima iz “heklera” ubili Vladu Popovića zvanog Vlada Pop, koji je prema operativni­m policijski­m saznanjima bio blizak saradnik Luke Bojovića, Filipa Koraća, a dovodio se i u vezu sa ozloglašen­im škaljarski­m klanom. Kako saznajemo, napadači su preksinoć u kafiću “Kafeteka” u Ulici vojvode Šupljikca ispalili više od 15 hitaca, dok su njega pogodila deset. Kako saznajemo, Popović je sedeo u kafiću kada su dvojica maskiranih napadača ušetala u lokal. Jedan od njih je iz crvene kese izvadio “hekler” i zapucao na Popovića.

- Kada je video napadače, Popović je ustao sa stolice i bacio se na napadača, čak ga je i udario. Međutim, ubica je već potegao oružje i u Popa ispaljivao hice. Njih dvojica su se rvali, da bi zatim ispali iz lokala. Poslednji hici ipak bivaju kobni po Popovića i on pada na svog napadača na zemlju - kaže izvor “Blica” blizak istrazi.

Kako dodaje, tada je saučesnik ubice dotrčao do njih dvojice, pomerio Popovićevo telo, uzeo “hekler” i pomogao ubici da ustane, da bi zatim pobegli automobilo­m sa lica mesta u nepoznatom pravcu. U pucnjavi je ranjen i mladić (23) koji je, prema nezvanični­m informacij­ama, prebačen u Urgentni centar. Inače, zločin se dogodio naočigled brojnih gostiju, a prema svedočenju devojke koja je bila u blizini mesta likvidacij­e, prvo su se začuli pucnji, a potom i vrištanje. Kako „Blic“saznaje, u lokalu sa Popovićem u društvu bio je i Miloš Nilović zvani Runjo, koji je istaknuti član „škaljaraca“koji se sakrio kada je video šta se dešava.

Vladimir Popović u žižu javnosti dospeo je nakon hapšenja u kazinu “Havana” na Slaviji zajedno sa žandarmom Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem, zbog iznude i prebijanja Beograđani­na koji je odbio da prihvati izmišljeni dug od 110.000 evra prema njima. Suđenje za ovaj slučaj je u toku, a okrivljene je branio advokat koji je likvidiran u julu ove godine Miša Ognjanović.

Ubijeni Vladimir Popović bio je građevinsk­i investitor.

Iza sebe je ostavio četvoro dece. Osim sa Bojovićem, Popović se dovodio i u vezu sa ozloglašen­im škaljarski­m klanom, koji je maltene ogranak Bojovićeve grupe u Crnoj Gori. Kako „Blic“saznaje, motiv likvidacij­e krije se u poslovima koji je

radio Popović - od šverca narkotika, preko poslova oko obezbeđenj­a klubova do prevlasti nad beogradski­m kockarnica­ma.

Krvava čistka Bojovićevi­h ljudi datira od 2009. godine. Sve je počelo u julu te godine, kad je nestao Slobodan Radonjić, koji je poslednji put viđen kako ulazi u automobil Luke Đurovića

u Baru, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića. Spekulisal­o se da je Radonjić dugovao novac Bojoviću. U potrazi za Radonjićem ubijen je njegov kum Branislav Šaranović, rođeni brat Slobodana Šaranovića (78). Inače, ubijeni Vlada Pop držao je kockarnicu “Havana” u hotelu “Slavija” u kojem je nekada radila i kockarnica

Branislava Šaranovića. Slobodan Šaranović je za smrt brata okrivio Bojovića, pa je iz osvete ubijen njegov brat Nikola, a Šaranović je ubrzo uhapšen kao nalogodava­c ovog ubistva. Iako su braća Šaranović likvidiran­a, a Luka izdržava kaznu zatvora od 18 godina u Španiji, čini se da za obe strane osveta i dalje nije zadovoljen­a.

 ??  ??
 ??  ?? kafić na zvezdari u kojem je ubijen vlada pop, juče nije radio
kafić na zvezdari u kojem je ubijen vlada pop, juče nije radio
 ??  ?? vođa zemunskog klana luka bojović od prekjuče je izgubio još jednog bliskog saradnika
vođa zemunskog klana luka bojović od prekjuče je izgubio još jednog bliskog saradnika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia