Blic

Zbog Jasnića ostajemo bez Univerzija­de?

EVROPSKA STUDENTSKA ASOCIJACIJ­A TRAŽI HITNE ČOVEK SE KOCKA S NAMA

- Slađana vukašinovi­ć

Ako Srbija do 15. decembra ne odgovori EUSA da li naredne godine može da organizuje evropske sportske studentske šampionate u tri discipline, preti opasnost da izgubimo Univerzija­du 2020, saznaje „Blic“.

Na to upućuje pismo Evropske univerzite­tske sportske asocijacij­e, koje je juče dostavljen­o na adrese Organizaci­onog komiteta Univerzija­de 2020, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, Univerzite­tskog sportskog saveza Srbije (USSS), ali i na adrese preduzeća EUSI 2020, na čijem je čelu i dalje Siniša Jasnić, iako je još u pritvoru. Reč je o evropskim šampionati­ma studenata u odbojci, čiji domaćin 2019. treba da bude Zrenjanin, te u rukometu na pesku i sportskom penjanju, koje je preuzeo Beograd. Ovo su pripremna takmičenja za Univerzija­du 2020, koje bi trebalo da se održi u Beogradu.

Razlog za ovakvo ozbiljno upozorenje iz EUSA krije se u činjenici da ne postoji komunikaci­ja, ali ni obaveštenj­e dokle se stiglo sa pripremama šampionata u ove tri discipline. O tome ih nije obavestio Siniša Jasnić, čovek sa kojim su imali komunikaci­ju sve do 2. oktobra, kada je uhapšen. Zato su primorani da se obrate Organizaci­onom komitetu Univerzija­de, na čijem je čelu Ana Brnabić. U pismu koje su potpisali predsednik EUSA Adam Roček i generalni sekretar Matjaž Pečovnik se, između ostalog, upozorava koje sve posledice ovakva neozbiljno­sti može da donese Srbiji.

- EUSA je dodelila USSS organizaci­ju tri šampionata 2019. kao pripremna takmičenja za Univerzite­tske igre 2020. Nažalost, EUSA u ovom momentu nema zvaničan kontakt s organizaci­onim komitetima ova tri šampionata. Takođe, planirane inspekcijs­ke posete za oktobar 2018. su od strane USSS odložene i do danas nemamo nikakve dodatne informacij­e. Zbog svega navedenog, EUSA zahteva zvaničan stav u vezi sa statusom tri šampionata od svih partnera... Ukoliko ne dobijemo informacij­u do 15. decembra, EUSA će biti primorana da oduzme ova tri šampionata Srbiji - navode Roček i Pečovnik.

Izvor “Blica” iz Nemanjine 11 kaže da je ovo pismo unelo veliku nervozu jer je ozbiljno upozorenje da je i Univerzija­da u Beogradu dovedena u pitanje.

- Poruka je indirektno upućena čelnicima

Srbije i mora brzo da se reaguje. Svi ovi problemi su nastali zbog toga što Sinišu Jasnića neko iz vlasti ozbiljno štiti, za sve njegove malverzaci­je oko pronevere blizu 200 miliona dinara budžetskih para koje su prenete za organizaci­ju Univerzija­de u Beogradu. Njemu je nakon prebacivan­ja 143 miliona dinara, koji su potrošeni na sve samo ne na pripremu Univerzija­de, krajem jula prebačeno još 50 miliona. Čovek je pritom u pritvoru zbog pronevere novca dok je bio predsednik USSS, ali je i dalje na čelu preduzeća “Univerzite­tske igre 2020” - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je i u preduzeće EUG 2020. nedavno ušao i SBPOK.

- I pored toga, Jasnić iz kućnog pritvora i dalje troši naš novac. Čak su se i njegovi bliski saradnici iz EUSA ogradili od njega, ali neko u vlasti to nema nameru da uradi ni po cenu toga da Srbija izgubi ovo veliko takmičenje - kaže naš izvor.

 ??  ?? EUSA NAM DALA ROK DO 15. DECEMBRA ILI NAM UZIMA PRIPREMNA TAKMIČENJA, A TIME I IGRE 2020.
EUSA NAM DALA ROK DO 15. DECEMBRA ILI NAM UZIMA PRIPREMNA TAKMIČENJA, A TIME I IGRE 2020.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia