Blic

Tri godine čekanja i ni traga nestaloj Biljani

OČAJNI RODITELJI STUDENTKIN­JE IZ KRALJEVA

- N. B.

Vesna i Goran Đorić, roditelji studentkin­je Biljane Đorić iz Kraljeva, misteriozn­o nestale 2015. godine, kažu za „Blic“da se jako teško bore sa činjenicom da nema nikakvih tragova koji bi ih odveli do ćerke.

- Svakog dana popijem punu šaku lekova za smirenje. Prepušteni smo sami sebi, a osećamo da i ostala naša deca pate. Nestala je devojka, živo biće, a mi ništa ne znamo – kaže za „Blic“majka Vesna Đorić.

Nakon što je pre tri godine mobilni i dokumenta u večernjim satima ostavila na kiosku, uz poruku da će neko doći po njih, izgubio joj se svaki trag. Od tada bilo je raznih spekulacij­a o tome gde bi mogla biti, ali na kraju nije bilo dokaza da je viđena na tim mestima. Poslednja informacij­a da je primećena u Grčkoj na moru, na Halkidikij­u, nije dala nikakav trag da se zaista radilo o Biljani.

- Interpol je proveravao tu informacij­u. Otišli su u dokumenta i Mobilni telefon Kaliteu, pa zatim i u Solun jer su imali informacij­u da je možda u jednom tamošnjeg kafiću. Ali ništa… - priča otac Goran Đorić.

Đorićima se pre izvesnog vremena, kada su slučaj prijavili, vratila Interpolov­a povratnica u kojoj je pisalo da potraže međunarodn­u pravnu pomoć.

- Biljana se nalazi na žutoj Interpolov­oj poternici, ali ona nije javna. Reč je o internoj poternici u koju uvid mogu imati samo zaposleni u Interpolu i u ostalim službama bezbednost­i. Tužilac u Kraljevu nije dao saglasnost da ona bude na poternici koja bi bila javna - objasnio je Goran.

Biljana Đorić, studentkin­ja Ekonomskog fakulteta, 2. decembra 2015. godine u ranim večernjim satima u Kraljevo je stigla vozom iz Kosovske Mitrovice.

 ??  ??
 ??  ?? Biljana Đorić pre nego što je nestala
ostavila je na kiosku
Biljana Đorić pre nego što je nestala ostavila je na kiosku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia