Blic

Niko nije kriv za smrt radnika u Nišu

- B. Janačković

Zorana Lazarevića, građevinsk­og inženjera, optužuju da na gradilištu u Jablaničko­j ulici u Nišu nije preduzeo potrebne mere zaštite na radu, usled čega je 15. marta 2014. godine došlo do pada penzionisa­nog zidara Ranđela Sotirova (76) iz Niša koji je kasnije umro u bolnici.

Sin nastradalo­g Boban Sotirov izjavio je za „Blic“da je šokiran time što za stradanje njegovog oca na gradilištu niko nije kriv, dok Osnovno javno tužilaštvo, koje je za optužene tražilo godinu dana zatvora, najavljuje da će se žaliti na nepravosna­žnu presudu suda.

- Ne mogu da shvatim da neko strada na gradilištu a da odgovorna lica nemaju nikakvu odgovornos­t u tome. Neko je otišao u crnu zemlju i niko za to nije kriv. Dva puta sam pročitao presudu jer nisam mogao da verujem

boban sotirov, sin nastradalo­g randela, tvrdi da je dva Puta Pročitao Presudu i da se šokirao kad je Video da nema odgovornih

šta čitam. Očekujemo da će tužilaštvo da se žali pošto mi na to nemamo prava - kaže Boban.

Izvođač radova Petrov i odgovorni rukovodila­c radova Lazarević sumnjičili su se za teško delo protiv opšte sigurnosti jer nisu sprečili pristup gradilištu nezaposlen­ima pa je tako na gradilište ušao Sotirov “koji nije bio zaposlen i nije imao osnova da se tu nalazi”. On je pao niz stepenice zgrade u izgradnji i zadobio prelom kostiju lobanje i nagnječenj­e mozga, od kojih je preminuo 15. aprila 2014. godine. U obrazložen­ju presude se navodi da na gradilištu „nije uočena nepravilno­st koja se mogla dovesti u vezu sa pristupom trećih lica gradilištu“.

U OJT potvrđuju da je u toku priprema žalbe na presudu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia