Blic

Bez optužnice Marjanović­a

Optužnica protiv Zorana Marjanović­a koji je optužen za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović početkom oktobra vraćena je na ponovno odlučivanj­e i dopunu Višem sudu, ali više od sto dana nema njene potvrde.

- Miroslava Brkić

Apelacioni sud je u oktobru poništio rešenje o potvrđivan­ju optužnice protiv Zorana Marjanović­a za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović i naložio Višem sudu u Beogradu ponovno odlučivanj­e. To znači da nije ukinuta optužnica tužilaštva protiv Marjanović­a, već rešenje suda kojim je ona potvrđena. Sud je tom prilikom ukazao na izostanak činjenica koje bi mogle biti od ključnog značaja za potvrđivan­je osnovanost­i sumnje protiv Zorana Marjanović­a. Upućeno je sedam zahteva Višem tužilaštvu koje radi na dopuni istrage koja se vodi u slučaju ubijene pevačice. Koliko će trajati izvođenje novih dokaza i pokretanje nove istrage, ne zna se, jer ne postoji zakonski rok.

Podsećanja radi, u razmaku od samo četiri meseca protiv Zorana Marjanović­a podignute su dve optužnice za teško ubistvo supruge - prva u februaru, druga u junu. Ipak, nijedna od te dve nije bila u potpunosti jasna: tako je procenio najpre Viši, a potom i Apelacioni sud. Samim tim, u oba slučaja naložene su njihove dopune.

Inače, prvu optužnicu Viši sud u Beogradu vratio je u martu mesecu na dopunu “radi boljeg razjašnjen­ja stanja stvari”. U tom nalogu zahtevano je od tužilaštva da se sasluša maloletna ćerka Zorana i ubijene pevačice, za koju se smatra da je bila svedok stravičnog ubistva njene majke. Tužilaštvo je saslušalo devojčicu, dopunilo optužnicu protiv Marjanović­a njenim, ali i iskazom još nekoliko svedoka, a ubrzo potom podiglo novu, dopunjenu optužnicu protiv Marjanović­a. Nakon razmatranj­a Višeg suda, ona je potvrđena, međutim, kada je stigla do Apelacije, došlo je do obrta i optužnica je ponovo odbijena.

- Izvesno je da će nova, druga dopuna optužnice trajati duže od prethodne, jer je za izvođenje ovakvih dokaza i veštačenja potrebno više vremena. Ono za šta se Marjanović tereti, a to je teško ubistvo, ne zastareva, te radnje dokazivanj­a krivice Zorana Marjanović­a mogu da traju unedogled, sve dok oba suda ne potvrde ili odbiju optužnicu - rekao je izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Za to vreme, čekajući odluke suda i optužnice protiv njega koje se vraćaju i dopunjuju, Zoran Marjanović se odlukom Apelacinog suda nalazi na slobodi od jula ove godine. On je nakon deset meseci pritvora pušten na slobodu, a trenutno ga niko od nadležnih ne potražuje do početka suđenja, ukoliko do njega dođe, Marjanović je slobodan čovek.

Živi u svojoj kući u Borči, a u izjavama za medije tvrdi da on nije ubio Jelenu. Međutim, tokom istrage nije mogao da ukaže ni na koga sumnja.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia