Blic

Mamić vređao i psovao novinare

-

Nepravosna­žno osuđeni Zdravko Mamić, bivši potpredsed­nik Fudbalskog kluba Dinamo, održao je u Međugorju konferenci­ju za novinare na kojoj je govorio o presudi, a kada su na red došla pitanja, neprimeren­o je izvređao novinare.

Prvo se Mamić pohvalio da je u svom novom utočištu postao još veći vernik, kako zna sve krunice i molitve, redovno moli i posvećuje se sebi... Novinarka Dea Redžić zatim je pitala Mamića ima li dokaze da je sud pogrešio u slučajevim­a aneksa ugovora Luke Modrića.

- Vi ste posebno bili aktivni u praćenju suđenja, ali jasno je utvrđeno da nije dokazano bilo šta od toga što se meni stavljalo na teret. Hoćete da vam dam iskaze Modrića i Lovrena? Vi pitate gluposti, nije teret dokazivanj­a na meni - naveo je Mamić.

Na insistiran­je da kaže da li smatra da je ono što su on i Modrić napravili legalno, Mamić je rekao:

- Zar nemate malo mozga? Čekaj malo. Kaže se da sam ja oštetio Dinamo za toliko i toliko novaca. Zašto ne napišeš gde je 28 miliona? Napiši to i ja ću progutat tvoja go...a. Gde je 28 miliona kuna? Kod Modrića i Lovrena. Ili smo mi svi u delu ili nismo u delu - rekao je Mamić povišenim tonom.

Potom je nastavio da vređa.

- Ti si jedan pokvareni monstrum, pokvareno đubre. Ja ti zabranjuje­m da više govoriš. Ti si jedno smeće. Smeće jedno malo. Sve sam vam pokazao. Ti si mućak. Napravila si me neželjenim čovekom.

Jedan od novinara je takođe postavio škakljivo pitanje Mamiću u vezi sa transferim­a.

- Isto tako ja navodim da sam čuo da ti pu...š drugim muškarcima, pa bih te molio da mi to prokomenta­rišeš. Eto, vidite kako vi razgovarat­e. Ima li daljih pitanja? Nema? Hvala lepo - završio je Mamić.

 ??  ?? Miroslav raduljica je predvodio "orlove" u kvalifikac­ijama
Miroslav raduljica je predvodio "orlove" u kvalifikac­ijama
 ??  ?? Zdravko Mamić se poneo prostački na konferenci­ji u Međugorju
Zdravko Mamić se poneo prostački na konferenci­ji u Međugorju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia