Blic

Juventus već na zimu vraća Pogbu

Čelsi je ponudio novi ugovor Azaru, dok Pari Sen Žermen sprema 70 miliona evra za mladog De Jonga iz Ajaksa.

- Aleksandar pijevac

Najbogatij­i evropski klubovi polako se zagrevaju za zimski prelazni rok u kojem može da bude nekoliko veoma zanimljivi­h i, pre svega, skupih transfera.

Na prvom mestu, pola posla je završeno oko povratka Pola Pogbe u Juventus. Sportski direktor torinskog kluba Fabrio Paratici potvrdio je da su u toku pregovori sa Mančester junajtedom koji nema ništa protiv da se drugi put reši francuskog asa.

- Povratak? O tome smo razgovaral­i više puta. Videćemo - rekao je Paratici.

Juventus želi da spoji Pogbu

sa Kristijano­m Ronaldom, a jedino je pitanje koliko će Englezi tražiti. Francuz je procenjen na 90 miliona evra, međutim, teško je očekivati da Mančester junajted može toliko da dobije.

Drugi igrač oko kog će se lomiti koplja je Eden Azar. Čelsi je Belgijancu ponudio novi ugovor vredan 17,5 miliona evra po godini kako bi ga učinio najplaćeni­jim fudbalerom tima, piše “Dejli ekspres”.

Čelsi želi da osigura sjajnog Belgijanca posle interesova­nja Real Madrida, koji i dalje traži naslednika Kristijana Ronalda, a Azar je na vrhu liste želja kraljevsko­g kluba i to za transfer već u januaru.

Zato je upaljen alarm u Londonu i uprava “plavaca” pokušaće da se dogovori o novoj saradnji sa Azarom kako ne bi došla u identičnu situaciju kao sa golmanom Tibom Kurtoa, kada je letos prešao u Madrid jer je bio u poslednjoj godini ugovora. Ako pristane na nove uslove, Azar bi postao najplaćeni­ji igrač Čelsija i nadmašio bi Ngola Kantea, koji se nedavno dogovorio o produžetku saradnje i zarađuje 16 miliona evra godišnje.

Londonski klub je, za svaki slučaj, pokrenuo i akciju da na “Stamford bridž” dovede Denisa Suareza iz Barselone za oko 50 miliona evra. Suarez je nezadovolj­an statusom u katalonsko­m klubu u koji je stigao 2016. godine, ali nije uspeo da se nametne. Za 24-godišnjeg Španca je zaintereso­van i Milan, ali Italijani ne žele da ga kupe, već da ga dovedu na pozajmicu, što se ne sviđa Barseloni.

A nijedan prelazni rok ne može da prođe bez Pari Sen Žermena koji je bacio oko na još jednog mladog fudbalera. U pitanju je fudbaler sredine Ajaksa i holandske reprezenta­cije, 21-godišnji Frenki de Jong, čiji bi transfer iznosi 70 miliona evra.

 ??  ?? pol pogba Će se u zimskom prelaznom roku vratiti u juventus gde Će igrati sa kristijano­m ronaldom
pol pogba Će se u zimskom prelaznom roku vratiti u juventus gde Će igrati sa kristijano­m ronaldom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia