Blic

SRS: Oduzeti imunitet Ljajiću SDPS: Oduzeti mandat Šešelju

NASTAVLJA SE SUKOB RADIKALA I ČLANOVA STRANKE RASIMA LJAJIĆA

- TANJUG

Rasprava na relaciji Vojislav Šešelj - Rasim Ljajić, koja je eskalirala optužbama lidera radikala da je ministar trgovine vođa kriminalno­g klana, nastavljen­a je juče u Skupštini Srbije razmenom optužbi.

Sukob je nastavljen raspravom poslanika Aleksandra Šešelja, sina predsednik­a SRS, i poslanika Ljajićeve SDPS Milorada Mijatovića. Naime, poslanik SRS pitao je juče kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet ministru Rasimu Ljajiću, a poslanik SDPS-A uputio je kontrapita­nje predsednic­i parlamenta i predsednik­u Administra­tivnog odbora kada će bez mandata da ostane šef poslanika SRS Vojislav Šešelj.

- Kada će Vlada Srbije da oduzme imunitet Rasimu Ljajiću? Zašto je toliko važan za koaliciju? Još gura prst u oko srpskom narodu kada pravi koaliciju u BNV sa Sulejmanom Ugljaninom, koji otvoreno govori da je Srbija fašistička tvorevina - pitao je Šešelj u delu sednice na kojoj poslanici postavljaj­u pitanja.

Šešelj tvrdi da je Ljajić za predsednik­a Bošnjačkog nacionalno­g veća “izabrao” Esada Džudžu koji je nedavno objavio “rasparčanu” kartu Srbije.

Sa druge strane, Mijatović je zatražio obaveštenj­e kada će Administra­tivni odbor da ostavi Vojislava Šešelja bez mandata, jer je, kako kaže, reč o osuđenom ratnom zločincu. On je obraćanje Šešelja juniora ocenio izrekom “iver ne pada daleko od klade”, a radikale nazvao “najamničko­m strankom”. Mijatović je naveo i da se protiv Ljajića vodi bezočna haranga, i poručio da očekuje da se u igru uključi i “Šerlok Holms”.

- Oni koji investiraj­u u čoveka prošlosti treba da znaju da je to loša investicij­a, jer ne daje rezultate. Vaše vreme je isteklo. Srbija je drugačija. Vi se niste promenili, a Srbija ide napred, ide u Evropu - rekao je poslanik SDPS.

Mijatović je naveo da radikale više ne očekuje u parlamentu i ocenjuje da su ovo njihovi “poslednji trzaji”.

Rasprava između radikala i poslanika stranke Rasima Ljajića je nastavljen­a i posle poslanički­h pitanja. Aleksandar Šešelj je rekao da su radikali izlazili sami na izbore, a da je partija Rasima Ljajića u poslednjih 18 godina “satelit stranka” koja popunjava samo upravne i nadzorne odbore.

 ??  ?? ljajić je šešelja optužio da ga napada po narudžbini
ljajić je šešelja optužio da ga napada po narudžbini
 ??  ?? šešelj je ljajića optužio da je narko-diler i pozvao mup da to istraži
šešelj je ljajića optužio da je narko-diler i pozvao mup da to istraži

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia