Blic

Uhapšen zbog pljačke tamburaša

- B. V.

Subotička policija uhapsila je N. D. (39) zbog sumnje da je počinio tešku krađu muzičkih instrumena­ta, o čemu je “Blic” pisao.

- Subotičani­n se sumnjiči da je iz jednog udruženja građana tokom vikenda ukrao razne muzičke instrument­e i tri zvučnika, čija se vrednost procenjuje na 15.000 evra. Policija je kod njega pronašla ukradene muzičke instrument­e i oni će biti vraćeni vlasnicima – kažu iz policije.

Lopovu koji je ukrao muzičke instrument­e i ozvučenje određeno je zadržavanj­e do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom tužilaštvu u Subotici.

U umetničkom udruženju HGU „Festival bunjevački­h pisama“, u čije prostorije je lopov ušao tako što je obio prozor, kažu da su im zasad vraćena samo tri instrument­a.

- Vraćeni su nam jedan kontrabas i dve kontretamb­ure. Znamo da je jedna osoba u pritvoru i nadamo se da će policija uspeti da nađe i ostalih 10 instrumena­ta i ozvučenje – kaže Voja Temunović iz HGU „Festival bunjevački­h pisama“.

Članovima HGU su komšije pre nekoliko dana javile da im je kuća u kojoj imaju probe obijena. Za krađu su saznali samo dva dana pre velikog godišnjeg koncerta koji su uspešno održali u subotičkoj Gradskoj kući. O nestanku instrumena­ta obavestili su sve muzičare u regionu jer veruju da je lopov imao nameru da ih proda, a pošto je reč o specifično­j robi, za nju su zaintereso­vane samo kolege oštećenih tamburaša iz Subotice. Pre nego što je odneo instrument­e, lopov se počastio sokovima i ostavio je za sobom opuške cigareta.

 ??  ?? opljačkani dva dana pre koncerta: udruženje „festival bunjevački­h pisama“
opljačkani dva dana pre koncerta: udruženje „festival bunjevački­h pisama“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia