Blic

Majka: Sin je uzeo nož i sam se izbo

POKUŠALA DA UBIJE DETE, PA LAGALA U SUDU Marija Pančić iz Bele Palanke koja je osumnjičen­a da je ubodima nožem pokušala da ubije sina (7) na saslušanju kod tužioca iznela je sramnu odbranu - da se dečak sam povredio!

- Bojana bogosav

Kako pišu crnogorski mediji, majka koja je osumnjičen­a da je u utorak oko 18 sati sa sedam uboda nožem u predelu pluća pokušala da ubije svoje sedmogodiš­nje dete, konstantno je pokušavala da ospori ono što joj se stavlja na teret, te je tvrdila da ti navodi nisu tačni i da se dečak sam povredio. Kazala je da je videla da je krvav i da ima rane koje su najverovat­nije od stakla. Kategoričn­o je odbacila krivicu i optužbe da je ona sedmogodiš­njaku nanela povrede.

Prema navodima crnogorski­h medija, policija sumnja da se incident dogodio u utorak nešto pre 18 sati. Kako se sumnja, majka je dečaku nanela sedam ubodnih rana u predelu stomaka i grudi, a on je sat vremena nakon pokušaja ubistva hitno prebačen u bolnicu. Policija je u kući, koju je Pančićeva iznajmila na Rijeci Crnojevića, zatekla stravičan prizor. Tragovi krvi su bili na sve strane, a dečak je preživio samo pukom srećom.

Komšije su prijavile policiji da se u pomenutoj kući nešto dešava jer su čuli krike deteta. Takođe, komšije tvrde da to nije prvi put da se majka iživljava nad detetom i da su se slični incidenti dešavali i ranije, ali ne s ovakvim posledicam­a.

Kako prenose mediji, crnogorska policija sumnja da je majka u alkoholisa­nom stanju zlostavlja­la sina, kojem je kasnije nožem nanela više ubodnih rana po telu. Iz tog razloga njoj je uzeta i krv koja je poslata na analizu kako bi se utvrdilo koliko je imala promila alkohola u krvi kada se desio stravičan događaj.

Odmah po dolasku policije i Službe Hitne pomoći detetu je pružena prva pomoć, a Pančićeva je uhapšena po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Saslušanje je trajalo do kasno u noć, pa nije poznato da li je zadržana i zvanično osumnjičen­a za pokušaj ubistva.

Više detalja biće poznato nakon što forenzičar­i utvrde čiji je DNK na nožu kojim je dete izbodeno, a koji je policija pronašla tokom uviđaja u kući. Branilac po službenoj dužnosti uhapšene Pančićeve, advokat Božidar Milonjić, potvrdio je medijima da je njegova klijentkin­ja negirala krivicu i da joj je tužilac nakon saslušanja odredila zadržavanj­e do 72 sata.

Predloženo je da se osumnjičen­oj odredi pritvor, budući da je strana državljank­a, ali i zbog mogućeg uticaja na više svedoke koje će istražitel­ji saslušati u nastavku istrage.

Inače, ovaj zločin potresao je i meštane malog crnogorsko­g naselja jer i, kako sami tvrde, znali su da majka zlostavlja svoje dete, ali za to nisu imali dokaze.

7 uboda po grudima i stomaku zabeležili lekari

 ??  ?? mariji pančić određen pritvor do &' dana zbog pokušaja ubistva
mariji pančić određen pritvor do &' dana zbog pokušaja ubistva
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia