Blic

Optuženi za nerede negirali krivicu

- E. B.

Suđenje desetorici huligana koji su uhapšeni zbog demoliranj­a kluba “Komitet” u Beton hali metalnim i drvenim palicama, kao i prebijanja radnika obezbeđenj­a i gostiju ovog kluba, počelo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Svi optuženi izjasnili su se pred sudom da ne priznaju delo koje im se stavlja na teret.

Za ovo krivično delo optuženi su Miloš Hrkman, Predrag Košprdić, Miloš Čičković, Aleksandar Vidojević, Mladen Vučetić, Marko Milosavlje­vić i Stefan Bjelivuk. Naknadno, za isto krivično delo optužen je i Boris Karapandži­ć i još dvojica napadača. Svi oni pripadnici su grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Kako je “Blic” ranije pisao, sedmorica optuženih su po optuženju pušteni iz Centralnog zatvora u kom su se nalazili od hapšenja, početkom oktobra, dok je preostalim­a određen kućni pritvor sa elektronsk­im nadzorom.

Jučerašnji pretres, međutim, odložen je za januar na zahtev advokata odbrane koji su rekli da nisu imali uvid u detalje optužnice.

U Prvom osnovnom tužilaštvu ranije je saopšteno da ukoliko policija utvrdi identitet i ostalih NN lica koja su učestvoval­a u kritičnom događaju, protiv njih će naknadno biti pokrenut krivični postupak.

Ovi muškarci, kako je “Blic” pisao, početkom oktobra upali su u klub “Komitet” u Beton hali, naoružani pištoljima i

drvenim i metalnim palicama, sa fantomkama, i počeli da uništavaju sve pred sobom.

“Blic” je te noći ekskluzivn­o objavio snimke i fotografij­e iz demolirano­g kluba u koji su napadači upali oko ponoći.

Čim su upali u klub, pretukli su radnike obezbeđenj­a, a zatim počeli da lome inventar kluba tom prilikom udarajući sve koje su stigli, uključujuć­i i žene.

 ??  ?? oni se sumnjiče za divljanje u beogradsko­m klubu
oni se sumnjiče za divljanje u beogradsko­m klubu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia