Blic

ĆU ŠUTIRATI PENALE ZA SRBIJU

- To je istinska fudbalska renesansa talentovan­e balkanske duše, zar ne? Kako je biti među najboljima u klubu takvog renomea? Sigurno vam je baš legao privremeni rad u metropoli - “Veneciji severa”? Čovek ste od akcije, kakvi su vam planovi? Srbija je u kv

Dušan Tadić briljira u velikom Ajaksu. Otkako je letos iz Sautempton­a stigao u redove “kopljanika“, reprezenta­civac Srbije nametnuo se kao najveće pojačanje i postao prva violina kluba iz Amsterdama. Postigao je 13 pogodaka i upisao devet asistencij­a na 25 mečeva u svim takmičenji­ma. U holandskoj Erdiviziji Dušan je odigrao 14 utakmica, dao sedam golova, ali je imao 46 ključnih dodavanja i stvorio 13 velikih prilika. Još preciznije, lucidni srpski vezista je saigračima dodavao u završnoj trećini terena čak 313 puta.

- Stvarno sve ide kako treba i kako sam zamislio. Presrećan sam zbog toga. Klub je fenomenala­n i stvarno uživam u svakom trenutku provedenom u Ajaksu i Amsterdamu. Ovde sam, čini mi se, svoj na svome - kaže Tadić za “Blic”. Golova i asistencij­a pregršt, a izgleda da vas samo penali ne slušaju, i to u selekciji Srbije?

- Promašio sam dva penala za reprezenta­ciju. Oni nisu bili bitni kao oni u kvalifikac­ijama za Mundijal koje sam realizivao, ali svakako mi je krivo. Imao sam i pehove, u Litvaniji sam zapeo o veštačku travu, a u Rumuniji sam se loše zaleteo i loše postavio stajnu nogu. Ali, nema izgovora, morao sam da postignem golove. Uvek sam tu da preuzmem odgovornos­t - dodao je Tadić.

- Lep je osećaj, naravno. Ali i velika obaveza. Kada igraš u tako velikom klubu - moraš da budeš uvek na visini zadatka.

- Život je divan u Amsterdamu, grad je jedan od najlepših u Evropi. Uživam u šetnji, restoranim­a, znamenitos­tima. Holandija je inače jako lepa, čista i neverovatn­o uređena zemlja.

- Dugoročne ciljeve je

- Grupa je dobra. Portugal, Ukrajina i mi ćemo se boriti za prva dva mesta koja vode na šampionat. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo uspeti. - To mi je izuzetno važno. Ne postoji ništa lepše nego kada te cene u svojoj zemlji. Ponosan sam.

- Super je što svi igraju u dobroj formi. To je jako bitno, pogotovo za našu reprezenta­ciju, i nadam se i navijam da tako i ostane - zaključio je Tadić.

 ??  ?? „JAKO SAM SREĆAN U AJAKSU I AKO SE OVAKO NASTAVI, VOLEO BIH DA OSTANEM ŠTO DUŽE OVDE“
„JAKO SAM SREĆAN U AJAKSU I AKO SE OVAKO NASTAVI, VOLEO BIH DA OSTANEM ŠTO DUŽE OVDE“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia