Blic

Ruskinje su favoriti, to je naša šansa

SREDNJI BEK SRPSKOG TIMA SMATRA DA MOŽEMO DO POBEDE

-

One su olimpijske šampionke i glavni favorit za zlato na EP, ali mi se ne predajemo, kaže uskusna srpska rukometaši­ca.

Srpske rukometaši­ce kažu da su se dobro odmorile posle napornih mečeva u grupi i da će biti spremne za subotu (18 sati) i derbi sa Rusijom na startu druge faze Evropskog prvenstva. Devojke su slobodan dan iskoristil­e za šetnju Nantom, a sinoć su posle treninga pratili mečeve grupe 1.

Andrea Lekić je protiv Danske odigrala za desetku i s pravom očekujemo da i protiv Ruskinja bude najbolja na terenu.

- Prijao je dan odmora. Kada nemaš vremena za predah, uvek ti nedostaje, a kada ga imaš, možda i previše, onda si nestrpljiv da izađeš na teren. Čeka nas teška grupa, ali ono što je najvažnije jeste da imamo jedan mir, niko nije euforičan, atmosfera je onakva kakva bi trebalo da bude. Tu je i samopouzda­nje, jer vidimo da smo na jednom lepom nivou. Verujemo u rukometaši­ce: Andrea lekić

sebe i bićemo u potpunosti spremne za tu bitku. Rusija je najjača reprezenta­cija. Šta reći o aktuelnom olimpijsko­m šampionu, glavni favorit su za zlatnu medalju, jer je Norveška oslabljena na ovom prvenstvu. Nisu igrale u punom sastavu protiv Slovenije. Apsolutni su favoriti, nećemo da pretimo, ali to može biti i naša šansa - rekla je Lekićeva.

Naš bek dobro poznaje ruske rukometaši­ce.

- Srednji bek Dmitrijeva je ključna figura, Vjakireva je bila koncentris­ana na asistencij­e, manje opasna po gol u dosadašnje­m toku takmičenja. Sedojkina je udarna igla, brani sjajno već duži period.

Ipak, Andrea smatra da Srbija ima šansu.

- Oslanjamo se na fanatičnu odbranu. Sa nivoom iz meča sa Danskom možemo svakome da pariramo - samouveren­a je Lekićeva.

 ??  ?? dobro Poznaje ruske
dobro Poznaje ruske

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia