Blic

Nismo dominantni, liga nam je jaka

VLADAN MILOJEVIĆ, PRE MEČA SA PSŽ, A PRED VEČERAŠNJI DUEL SA NA “Mnogi zaslužuju da igraju, ali nema toliko prostora. Ima i zasićenost­i kod igrača, to je normalno, međutim, mi smo profesiona­lci i pokušavamo to da ignorišemo.”

- Predrag Đukanović

Bliži se kraj kalendarsk­e godine i polusezone u fudbalu, a iako nije vreme da se na “Marakani” sumiraju utisci, to će moći da se uradi posle meča Crvene zvezde u Ligi šampiona sa Pari Sen Žermenom i Čukaričkim na kraju prvog dela šampionata. Pre toga, crvenobeli moraju večeras od 19 časova da odmere snage sa Napretkom iz Kruševca u Superligi Srbije.

Zgusnut raspored mečeva, povrede igrača, zasićenje, umor, svega ima u redovima ekipe iz Ljutice Bogdana, što je i prirodno, ali još nije vreme za predah. Put uspeha Zvezde u Superligi, u kojoj tim Vladana Milojevića nije poražen već 14 meseci, iziskuje konstantno­st. Sa mešovitom postavom, aktuelni šampion će pokušati da se osveti Napretku, jer je upravo od ovog tima poslednji put poražen 1. oktobra 2017. sa 1:0.

- Nismo toliko dominantni. Niti je slaba liga, ne bavim se statistiko­m. Zanima nas samo naredna utakmica. Ekipe su jako dobre, mi se fokusiramo samo na sebe i drago mi je da igrači odrađuju ono što vežbamo na treninzima. Ulazimo u ciljnu ravninu prvenstva, ostalo je još nedelju dana i tri teške utakmice. Najpre Napredak, neugodina ekipa što se nas tiče, prošle sezone bio je rezultat takav kakav je bio, ali nije pokazao stanje na terenu. Napredak je stabilan superligaš, ima kontinuite­t i uvek igra nadahnuto protiv nas, posebno u Beogradu - rekao je Milojević.

Crvena zvezda je ove sezone učesnik Lige šampiona, a mečevi sa najvećim timovima Evrope - Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom iscrpli su igrače i emotivno i fizički. Jedini preostali meč sa Parižanima igra se u utorak od 21 čas u Beogradu, a iako Milojević tvrdi da ne razmišlja o tom susretu, dugačka klupa, ali i povrede i umor njegovih fudbalera na to ga teraju.

- Ne razmišljam­o o Pari Sen Žermenu, uvek je sledeća utakmica najbitnija. Imamo dubok sastav, često sam to napominjao... Mnogi zaslužuju da igraju, ali nema toliko prostora. Povrede su sastavni deo takmičenja, u poslednje vreme smo imali te probleme, a sad se svi vraćaju polako - istakao je trener Zvezde.

Kapiten Vujadin Savić i ekipa pokazali su da su spremni za sve izazove, dominantno su igrali domaću ligu, a u Evropi se nisu obrukali. Pored velikih imena fudbalske današnjice, uspeli su da osvoje četiri boda. Pobeda nad Liverpulom od 2:0 je bila šlag na torti Zvezdinog uspeha ove godine. Ipak, tri predstojeć­a meča, sa Napretkom i Čukaričkim u Superligi i Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona, ne bi trebalo da pokvare užitak “delija” i uspešnu polusezonu.

Zbog toga je važno da u predstojeć­im duelima crveno-beli završe započeto.

- Ima i zasićenost­i kod igrača, to je normalno. Ali mi smo profesiona­lci i pokušavamo to da ignorišemo. Moramo da budemo fokusirani do samog kraja

- zaključio je Milojević.

 ??  ?? ZVEZDA JE UPRAVO OD NAPRETKA POSLEDNJI PUT PORAŽENA (0:1) 1. OKTOBRA 2017. GODINE borjan se oporavio Posle Povrede u subotici
ZVEZDA JE UPRAVO OD NAPRETKA POSLEDNJI PUT PORAŽENA (0:1) 1. OKTOBRA 2017. GODINE borjan se oporavio Posle Povrede u subotici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia