Blic

Željko me naučio kako da rešavam utakmice

MARKO GUDURIĆ, KOŠARKAŠ FENERBAHČE­A, ZA „BLIC“Bivši košarkaš Zvezde i naš reprezenta­tivac nije teže povređen, a za naš list je pričao o igrama u Turskoj, treneru Obradoviću, crveno-belima...

- Časlav vuković Može li Fenerbahče ove sezone do titule u Evroligi i turskom prvenstvu? Deluje da će vam u domaćem prvenstvu Efes biti najozbiljn­iji rival? U Feneru ste drugu sezonu, navikli ste se na Obradoviće­v rad? Deluje da u ovom periodu igrate najbol

Bolna grimasa, lekar na parketu, put u bolnicu... Strahovali smo da se Marko Gudurić nije ozbiljnije povredio na meču turskog prvenstva Fenerbahče Karšijaka, ali na sreću, skočni zglob je u redu. Srpski reprezenta­tivac je brzo stao na noge i juče se iz Atine, gde je njegov tim igrao meč Evrolige protiv Panatinaik­osa, javio “Blicu”. - Dobro sam, bez brige. Povreda je prošlost - rekao je Gudurić.

- Tek je početak sezone, može svašta da se desi, ali mislim da je naša prednost to što je u ekipi u odnosu na prošlu sezonu ostalo 10 igrača. Došao je Lovernj koji je odličan igrač. Dokazao se i u Evropi, i u NBA. Enis je stigao iz Lejkersa, počeo je da igra dobro, ali se nažalost povredio. Mi i sada igramo dobro, međutim, možemo još bolje i nadam se da ćemo brzo dostići pravu formu i biti najbolji kada to bude najpotrebn­ije.

- Hoće, sigurno. Imaju dobar tim, igraju dobro, već su nas dva puta pobedili ove sezone. Neće nam biti lako, ali se nadam da ćemo na kraju uspeti da odbranimo titulu.

- Imamo super saradnju, ali imam je i sa svim saigračima. Mnogo sam napredovao uz Željka, posebno u donošenju odluka na terenu. Malo sam se mučio na startu sezone, jer sam leto proveo oporavljaj­ući se od povreda, zbog čega nisam igrao za reprezenta­ciju.

- Slažem se, desilo se da sam rešio neke utakmice, lopta je u ključnim trenucima bila kod mene i ispalo je dobro. Ali, kod nas uvek neko drugi iskoči. Na poslednjem meču u Evroligi protiv Barselone igrali smo bez Slukasa i Mahmutoglu­a pa smo uspeli da pobedimo. Nemamo zvezdu u ekipi i to je prednost za nas.

- Gledao sam mečeve, izgubili smo od Izraela i utakmica sa Grčkom je bila važna, jer smo morali da pobedimo. Uspeli smo u tome i nadam se da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Veliki problem je što se kvalifikac­ije igraju u toku sezone pa mi iz Evrolige ne možemo da igramo, ali videćemo šta će biti

u budućnosti.

- Pratim Zvezdu, odgledao sam dosta mečeva ove sezone. Za sada dominiraju u ABA ligi. Ipak, Cedevita je dosta menjala tim, Budućnost je igrala promenljiv­o, tražila se, Partizan je promenio trenera, Mega je sjajna. Nadam se da će Zvezda osvojiti titulu, ali će joj biti teško da dođe do trofeja, jer i glavni rivali ulaze u formu. Podgoričan­i su počeli da pobeđuju i u Evroligi. Zvezda u Evropi igra dosta promenljiv­o. Neke mečeve je dobila veoma lako, posebno kod kuće. Na strani je isto tako lako gubila, gde je znala da primi i po 90 poena.

 ??  ?? FENERBAHČE JE SINOĆ IGRAO PROTIV PANATINAIK­OSA U ATINI, A 12. DECEMBRA JE DOMAĆIN ARMANIJU
FENERBAHČE JE SINOĆ IGRAO PROTIV PANATINAIK­OSA U ATINI, A 12. DECEMBRA JE DOMAĆIN ARMANIJU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia