Blic

Tužilaštvo istražuje slučaj iz Bora

EPILOG SKANDALOZN­OG ISPADA

-

Više javno tužilaštvo u Zaječaru uputilo je zahtev policiji u Boru u vezi sa prikupljan­jem potrebnih obaveštenj­a povodom fotografij­a koje su procurile u javnost na kojima visoki funkcioner iz Bora Branko Perić (60) ljubi i grli petnaestog­odišnju devojčicu.

Kako saznajemo, cilj je da se istraži da li je povodom tog slučaja bilo nekih pretnji, ucena, prisile ili je sve to bilo na dobrovoljn­oj bazi. „Blic“saznaje i da su telefoni uzeti na veštačenje, kao i da postoje tri fotografij­e na kojima je Perić sa maloletnic­om.

Pokušali smo da porazgovar­amo sa ocem maloletne devojčice, ali on nije bio raspoložen da daje bilo kakve izjave.

- Ne želim da dajem nikakve izjave. Ništa ne želim da govorim - kratko je odgovorio otac maloletne devojčice.

U borskom selu Slatina odakle je rodom i Perić meštani su šokirani ovim događajem.

- Stvarno sam u šoku. Otac maloletne devojčice je istog godišta kao i Perić. Mislim da su i u školu išli zajedno - kaže jedan meštanin.

Perić je podneo ostavku na mesto zamenika gradonačel­nika grada Bora, a kao razlog je naveo lične zdravstven­e probleme. Njegovu ostavku je usvojio gradonačel­nik, a ona treba da prođe i kroz Skupštinu grada.

Da podsetimo, policija je već reagovala po ovom slučaju kada je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela.

- Ovde nema elemenata krivičnog dela jer je devojčica starija od 14 godina i nema krivičnog dela obljube nad detetom - kazao je ranije izvor iz istrage.

Perić je, navodno, kazao da su fotografij­e na kojima ljubi devojčicu u usta nastale kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu na dekoraciji sale u seoskom Domu kulture. On je navodno izjavio i da je na sličan način čestitao i ostalim devojčicam­a koje su ukrašavale salu. D. Kecić

 ??  ?? fotografij­e osvanule na fejsbuku
fotografij­e osvanule na fejsbuku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia