Blic

Iza „dečaka gliste” stotine krivičnih dela

- M. Ivanović

Leskovčani­n P. V. (18), koji je uhapšen u Nišu zbog pokušaja silovanja devojke (23) i zbog drugih krivičnih dela, odranije je dobro poznat policiji po brojnim krađama. On je počeo da hara na području Leskovca još kao trinaestog­odišnjak i tada je dobio nadimak “dečak glista”.

Pored pokušaja silovanja, sumnjiči se za pet krađa automobila, za dve teške krađe i još šest krađa, ali i za krivično delo protiv bezbednost­i saobraćaja i nepružanja pomoći osobi povređenoj u nezgodi koju je izazvao.

Kako saznajemo u policiji, sumnja se da je P. V. 2. decembra izazvao saobraćajn­u nezgodu ukradenim automobilo­m i tada teško povredio pešaka, devojku staru 21 godinu, nakon čega je pobegao i nju ostavio povređenu na ulici.

Na teret mu se stavlja i da je krajem novembra i decembra na području Leskovca obijao trgovinske objekte iz kojih je krao novac i telefone, kao i da je iz više vozila krao sve što nađe.

P. V., poznatiji kao “dečak glista” policiji je poznat godinama. “Blic” je o njemu pisao još 2014. kao o trinaestog­odišnjaku koji se sumnjiči za 136 krivičnih dela.

On je tada uhvaćen kada je pljačkao pekaru udaljenu samo par stotina metara od

P. V. je godinama kao maloletnik izbegavao krivičnu odgovornos­t iako je krao, obijao automobile, nožem nasrnuo na devojku... leskovačke policije.

Od njega već godinama strepe vlasnici radnji, ali i automobila.

P. V. je kao trinaestog­odišnjak nožem nasrnuo na jednu devojku u Leskovcu. On je nju tada pratio kroz prolaz između zgrada, a potom ju je nožem ubo u leđa.

P. V. je godinama pred zakonom bio krivično neodgovora­n, pa se izvlačio za brojna krivična dela.

Više puta je smešten u ustanove otvorenog tipa po Srbiji ili u hraniteljs­ke porodice, ali je odatle uvek bežao.

 ??  ?? sa " godina imao prijave za " krivičnih dela: snimak p. v. u akciji +- /.
sa " godina imao prijave za " krivičnih dela: snimak p. v. u akciji +- /.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia