Blic

Sve veze likvi

Škaljarski i rakovički klan samo su deo veza u svetu kriminala koje je, pre nego što je ubijen, imao Vladimir Popović (43) zvani Vlada Pop.

- Miroslava brkić

Veze Vladimira Popovića, koji je nedavno ubijen u kafiću u Beogradu, ali i način na koji ih je ostvarivao, na dobar način oslikavaju kako funkcioniš­e balkanska mreža kriminala. U njoj su mnogi uvezani u različitim nezakoniti­m poslovima jedni preko drugih, čak i kad nemaju direktne kontakte i „poslovne“veze.

O Popovićevi­m vezama sa raznim ličnostima iz sveta kriminala svedoče fotografij­e na društvenim mrežama, što su potvrdile i fotografij­e sa njegove sahrane, ali i zajednička optužnica.

Kriminalne aktivnosti Vladimira Popovića, kog je likvidirao maskirani napadač naoružan heklerom, u žižu javnosti dospele su nakon što je sa bivšim žandarmom Vojislavom - Vojkanom Kostićem i Daliborom Đurićem uhapšen zbog iznude i prebijanja Beograđani­na koji je odbio da im isplati navodni dug od 110.000 evra. Suđenje za ovaj slučaj je i dalje u toku, ali Popović presudu nije dočekao.

Kako saznajemo, Vladimir Popović dugo godina vodio je poslovanje kockarnice „Havana“, što ga dovodi u vezu sa rakovičkim klanom, ali i sa ljudima Luke Bojovića i škaljarski­m klanom iz Crne Gore.

- Vladimir Popović već duži niz godina vodio je poslovanje kockarnice “Havana rojal” koja se nalazi u beogradsko­m hotelu “Slavija”. Ta kockarnica je vlasništvo Nebojše Stojkovića zvanog Stojke, koga policija označava kao vođu rakovičkog klana - kaže izvor “Blica”. Kako je „Blic“pisao, kockarnicu u lokalu gde je sada „Havana“nekada je držao Branislav Šaranović, s kojim je Luka Bojović u krvavom ratu bio godinama.

Inače, Stojković je teško ranjen u Barseloni 2017, a sumnjalo se da je motiv napada sukob oko trgovine kokainom, te da je napadač koji mu je pucao u glavu sa Balkana. I Stojković je u Srbiji osuđivan zbog droge, iznude, dok je za ubistva Miroslava Sekulića i Veselina - Veska Božovića oslobođen.

Operativna saznanja pokazala su da je Stojke bio

 ??  ?? maskirani napadači u njega ispalili 10 metaka iz „heklera“: vladimir popović
maskirani napadači u njega ispalili 10 metaka iz „heklera“: vladimir popović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia