Blic

Teško pretukli starca i ukrali nevažeći novac

UŽIČANI POČINILI KRVAVI PIR KOD BANJALUKE

- N. Morača

Maloletni saučesnik M. B. (17) iz Užica otkrio je istražioci­ma u BIH detalje krvavog razbojništ­va na Manjači kod Banjaluke, u kojem je teško pretučen starac Ostoja Milaković (80).

M. B. je tokom saslušanja otkrio da je 6. decembra sa zemljacima L. P., koji je u bekstvu, i P. I., koji je uhapšen, iznajmio automobil „fijat“od rentakar agencije na Zlatiboru, te da im je konačno odredište bilo „selo kod manastira Gomionica“kod Banjaluke. Maloletnik je otkrio da su mu dvojica saučesnika ispričala da treba da dođu do kuće sa velikom ogradom da bi L. P. “uzeo novac za štene koje je ranije prodao”.

- Parkirali smo se blizu te kuće, a zatim smo sva trojica ušli u dvorište. L. P. je otvorio vrata kuće i videvši starijeg čoveka u kući, odmah ga udario šakom u glavu, a zatim je prišao i P. I. i zajedno su počeli da ga udaraju. Tek tada sam shvatio da su oni nameravali da nešto ukradu od tog čoveka, zbog čega sam se uplašio i pobegao prema autu - ispričao je maloletnik.

Dodaje kako je ubrzo iz kuće izašao i do njega došao P. I., te mu naredio da se vrati u kuću.

- Kada sam ponovo ušao, video sam starca na podu, bio je vezan kablom od fiksnog telefona i sav je bio krvav. L. P. je u tom trenutku lupao stvari po kući, tražeći nešto - ispričao je maloletnik.

Kako “Blic” saznaje, M. B. je pušten nakon saslušanja jer se po zakonu u BIH maloletnik može zadržati samo 12 sati.

Tokom uviđaja utvrđeno je da su razbojnici iz Srbije ukrali pet miliona „starih“nevažećih dinara, te 20 šilinga. Razbojnici su tako ostali bez plena, ali se sumnja da je neko tipovao kuću Ostoje Milakovića smatrajući da ovaj penzioner ima veću količinu novca. Žrtva napada Ostoja Milaković ispričao je policiji da su u njegovu kuću udaljenu nekoliko stotina metara od manastira Gomionica došle tri nepoznate osobe.

- Čim me je video, jedan od njih me udario šakom u lice, pa u čelo. Poslednje čega se sećam jeste da sam pao nakon tih udaraca, a onda su me udarali i šutirali naizmeničn­o. Izgubio sam svest - ispričao je Milaković.

Kada se osvestio, noge i ruke su mu bile vezane telefonski­m kablom, a jedan od razbojnika je preturao po kući. Nakon premetačin­e razbojnici su pobegli, a Milaković je uspeo da se oslobodi i dozove komšije u pomoć.

PLEN RAZBOJNIKA KOJI SU OTIŠLI IZ UŽICA ČAK U BANJALUKU BILO JE PET MILIONA STARIH DINARA I 20 ŠILINGA

 ??  ?? čim su otvorili vrata, udarili su starca u glavu: kuća u kojoj je počinjeno razbojništ­vo
čim su otvorili vrata, udarili su starca u glavu: kuća u kojoj je počinjeno razbojništ­vo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia