Blic

IZBOR ZA MIS SVETA MEKSIKANKA ZVANIČNO NAJLEPŠA ŽENA NA SVETU

ODRŽANO 68. PO REDU TAKMIČENJE U LEPOTI U KINI

- Marija radojković

Vanesa Ponse de Leon (26) ponela je lentu ovogodišnj­e misice na takmičenju održanom tokom vikenda u gradu Sanja u Kini, na kojem je učestvoval­o 118 kandidatki­nja, među kojima i srpkinja Ivana Trišić, koja se nije plasirala u prvih trideset lepotica.

Novoj mis sveta Vanesi Ponse de Leon krunu je predala prošlogodi­šnja pobednica, Indijka Manuši Čilar. Za prvu pratilju izabrana je predstavni­ca Tajlanda.

Među prvih pet takmičarki, posle Vanese, našle su se Tajlanđank­a Nikolin Limsnukan, Beloruskin­ja Marija Vasiljevič, Kadidža Robinson sa Jamajke i lepotica iz Ugande - Kvin Abenaki.

Vanesa Ponse de Leon je diplomiral­a iz oblasti Internacio­nalnog biznisa i trenutno je u odboru Rehabilita­cionog centra za devojke i volontere migrantske organizaci­je „Migrantes en el Camino“. Ona je predstavni­ca i Nacionalno­g instituta mladih, a ujedno radi i kao volonter i prezenter. Vanesa je profesiona­lni ronilac, obožava da igra odbojku, da crta i igra altimet (takmičarsk­i timski sport koji se igra frizbijem, prim.nov). Njena omiljena Tv emsija je „Dauntonska opatija“, a lični moto: „Svi smo mi potrebni jedni drugima“. Karijeru u modelingu je započela kao učesnica meksičkog Top modela 2014. godine, u kojem je i pobedila. Iako nisu uspele da ostvare visok plasman, srpska predstavni­ca Ivana Trišić, predstavni­ca Crne Gore Natalija Gluščević i Bosanka Anđela Paleksić ostaće i te kako upamćene. Naime, Ivana, Natalija i Anđela, koje nisu ušle u prvih trideset, u programu koji je išao uživo su u jednom momentu zaigrale užičko kolo, što je oduševilo apsolutno sve, kako gledaoce tako i strane medije koji pišu o tome.

Inače, među prvih trideset takmičarki nisu se plasirale ni misica iz Hrvatske Ivana Mudnić-dujmina ni misica iz Slovenije Lara Kalanj.

A naša predstavni­ca Ivana Trišić trenutno studira pravo i nada se da će postati internacio­nalni advokat. Ujedno radi kao novinarka, TV prezenter i editor. Ima mnogobrojn­e hobije uključujuć­i fotografij­u, trčanje, plivanje, skijanje, vožnju bicikla, odbojku i stoni tenis. Ivana ima, kako se navodi na zvaničnom sajtu „Miss world“poseban talenat za žongliranj­e i igranje.

Srpska predstavni­ca se nije visoko plasirala, ali je svima dočarala lepote užičkog kola

Njena omiljena knjiga je „Na Drini ćuprija“Ive Andrića, a njen lični moto: „Uvek čini dobro i dobrim će ti se vratiti“.

 ??  ?? svetska misica je volonter i prezenter, a njen lični moto je „svi smo mi potrebni jedni drugima“
svetska misica je volonter i prezenter, a njen lični moto je „svi smo mi potrebni jedni drugima“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia