Blic

Zvezda je evropska senzacija

Ludo je da pretimo Parižanima, ali mislim da na “Marakani” možemo do dobrog rezultata, kaže potpredsed­nik FSS.

- Bojan božić

“Lepo je u poslednje dve godine biti navijač Crvene zvezde i radovati se evropskim uspesima koji neodoljivo podsećaju na najsjajnij­e dane kluba”, prvo je što je rekao za “Blic” potpredsed­nik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić.

Uspesi Zvezde nisu slučajni, dodao je Pantelić, i nisu došli preko noći. Plod su sistematsk­og rada stručnog štaba i sjajnih igara i ogromnog zalaganja svih članova kluba, počev od igrača na terenu, stručnog štaba pa i svih ostalih struktura.

- Crvena zveda je i prošle godine nagovestil­a jedan uspon u Evropi kad je u kvalifikac­ijama za Ligu Evrope prošla ceo baraž, a na kraju je eliminisan­a, možda čak i nesrećno od CSKA iz Moskve. Ove godine je izborila nastup u grupnu fazu Lige šampiona, što je samo po sebi veliki uspeh, osvojila je bodove, što je zaista podvig, i pobedila je veliki Liverpul, što je teško objasniti. “Marakana” se pokazala kao neosvojiva tvrđava, ponovo je energija od 60.000 ljudi vodila igrače do sjajnih uspeha, a svakako očekujemo da to možda i ponove protiv jednog najboljih timova današnjice Paris

Sen Žermena.

Mi smo bili uz naš klub i kada su bila teška vremena, a sada je ovaj uspeh u Ligi šampiona svima nama doneo osmeh na lice. Nadam se da Zvezda ima strategiju da nastavi ovim putem i da uveseljava milionsku armiju navijača koje ima, mogu slobodno reći, širom Evrope i sveta - izjavio je Marko Pantelić.

Marko Pantelić igračku afirmaciju stekao je u Crvenoj zvedi, a među brojnim klubovima u kojima je nastupao je i PSŽ. U duelu ova dva tima sve je moguće, pretiti jednom od najboljih klubova današnjice bila bi ludost, ali pobeda nije nemoguća misija.

- Ko god navija za svoj klub i za svoju zemlju je optimista, naravno da sam i ja optimista pred svaku utakmicu koju Zvezda igra protiv bilo koga. Posebno ako se ta utakmica igra na “Marakani” još više rastu ambicije. Reći da ćemo sigurno pobediti PSŽ, jedan od najvećih klubova današnjice, zvučalo bi ludo. Međutim, uvek uz zvezdu: marko pantelić jednom dobrom i kvalitetno­m utakmicom, fenomenaln­om podrškom koja, siguran sam, neće izostati ni ovog puta, Zvezda želi da se predstavi Evropi, Beograd isto tako, a Srbija kao država želi da pokaže da ima ravnopravn­og konkurenta u Ligi šampiona, što je najbitnije u ovom momentu. Dobar period za srpski fudbal upotpunila je i reprezenta­cija Srbije uspehom u Ligi nacija, a nacionalni tim sada se okreće kvalifikac­ijama za Evropsko prvenstvo, gde se nalazi u grupi sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburg­om.

- Pred nama je jedna grupa koja je jako složena i teška. Sa tri protivnika, ako ne podjednaka, onda sa Portugalom, aktuelnim evropskim šampionom koji je malo ispred po kvalitetu u odnosu na nas i Ukrajinu. Ono što će odlučivati o prva dva mesta koja vode na Evropsko prvenstvo su međusobni susreti. Nadamo se najboljem i očekujemo da direktno obezbedimo sebi kartu za Evropsko prvenstvo, što bi za nas posle skoro dve decenije bila izuzetna privilegij­a. Želimo da povežemo dva velika takmičenja, da

POBEDILI SMO LIVERPUL I NE VIDIM ZAŠTO ISTO NE BISMO PONOVILI PROTIV PSŽ, KAŽE PANTELIĆ

 ??  ?? marin i jovančić Će morati da zaustave nejmara
marin i jovančić Će morati da zaustave nejmara
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia