Blic

Gledam drugarice dok mi sin jede

SANJA DAMNJANOVI­Ć, RUKOMETAŠI­CA SRBIJE NA „Viktor je još mali, ne stižem da ispratim sve utakmice iz Nanta. Ali, bez obzira, znam da će devojke ostaviti srce na terenu i da će se boriti do kraja”.

- Jelena Medić

Sanja Damnjanovi­ć, jedna od najboljih rukometaši­ca današnjice, ne može da pomogne svojim drugaricam­a na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a razlog je najlepši mogući. Pre samo tri meseca je postala mama dečaka Viktora i trenutno u potpunosti uživa u najlepšoj životnoj ulozi. Naravno, koliko joj obaveze dozvoljava­ju prati igre reprezenta­cije Srbije i nada se da će njene drugarice što dalje stići na takmičenju u Nantu.

- Pratim, naravno sve. Kada Viktor jede, ja gledam rukomet. Naravno, ne stižem da ispratim baš sve jer je on još uvek mali i zahteva veliku pažnju. Ali svim srcem sam uz njih, podržavam ih, čujemo se - počela je priču za „Blic” Sanja Damnjanovi­ć.

Kratko je analiziral­a igre

izabranica Ljubomira Obradovića u prvoj fazi šampionata Starog kontinenta.

- Žao mi je što protiv Švedske nisu uspele da slave. Zaslužile su dva boda i posle dobrih partija zaslužile su sva četiri boda da prenesu u drugu fazu. A onda bi im i u novonastal­oj grupi bilo lakše. Tada bi ih sigurno dva trijumfa vodila u polufinale, a možda i jedan. Ekipe sa kojima su se moje drugarice ukrstile izuzetno su jake i

Sviđa mi se način na koji igramo. Brzo i poletno u napadu, agresivno u odbrani. Takođe, naši golmani Katarina i Marija brane fantastičn­o

biće baš teško protiv svake od njih. Ipak, verujem da će naše devojke podići nivo igre i biti ravnoprava­n rival sa svima - dodala je Damnjanovi­ćeva.

Baš u vreme kada smo vodili ovaj razgovor stigla je informacij­a da je meč između Srpkinja i Ruskinja zbog demonstrac­ija širom Francuske odložen za dan i da će se utakmica umesto u subotu odigrati u nedelju.

- Iskreno, ne volim duge pauze na takmičenji­ma. Mislim da nikome to ne prija jer postoji bojazan da se izgubi fokus, adrenalin. Tela mogu da se ulenje jer taman kada uđete u ritam, desi se nešto što vas poremeti.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia