Blic

Jokić do 25. dabl-dabl učinka u novoj sezoni

DENVER DOŽIVEO DEVETI PORAZ, OVAJ PUT OD ATLANTE

-

Srpski košarkaš je ponovo bio najbolji na terenu sa 24 poena i 11 skokova.

Košarkaši Denvera doživeli su deveti poraz u sezoni, naspram do sada 17 ostvarenih pobeda, a bila je bolja Atlanta sa 106:98 (25:35, 26:21, 35:21, 20:21). Ipak, to nije sprečilo našeg Nikolu Jokića da pruži još jednu sjajnu partiju.

Za 32 i po minuta provedenih u igri upisao je 15. dabl-dabl u sezoni, ubacio 24 poena, uhvatio 11 lopti i na sve to dodao sedam asistencij­a. Šut za tri poena ga nije služio (0/2), dok su mu bacanja (6/7) i pokušaji za dva (9/17) išli mnogo bolje.

Već na poluvremen­u se znalo da ide ka novom dabldabl učinku jer je nakon 24 minuta igre imao 17 poena, sedam skokova, četiri asistencij­e i dve ukradene. Naredni meč Denver igra u noći između ponedeljka i utorka prema našem vremenu, s početkom u tri sata ujutru, a ekipa iz Kolorada gostuje Memfisu.

Košarkaši Sakramenta izgubili su u gostima od Indijane sa 107:97, u meču u kojem je naš igrač Bogdan Bogdanović imao dosta lucidnih poteza, dok je Nemanja Bjelica bio najbolji u skoku u svom timu.

Iako su Kingsi odigrali izvanrednu prvu četvrtinu, malo su stali u drugoj deonici, pa su na poluvreme otišli sa dva poena u minusu - 52:54. Domaćin je nastavio da igra na visokom nivou, pa ni odlični potezi Bogdanović­a ni dominiranj­e Bjelice ispod koša nisu bili dovoljni za pobedu.

Bogdanović je za 33 minuta na parketu postigao 11 poena, imao je tri skoka, šest asistencij­a, tri ukradene lopte i jednu blokadu. Nemanja Bjelica je igrao 27 minuta, zabeležio je šest poena, čak 12 skokova, dve asistencij­e i imao je jednu ukradenu loptu.

Najefikasn­iji košarkaš u Sakramentu bio je Badi Hild sa 20 postignuti­h poena, dok je na drugoj strani to bio Tadeus Jang sa 20. U Indijani odličnu sezonu ima i Bojan Bogdanović, koji je jedan od najboljih igrača Pejsersa, a u susretu sa našim Bogdanović­em imao je 18 poena, četiri skoka i dve asistencij­e.

U porazu Los Anđeles Klipersa od Majamija (121:98) naš košarkaš Boban Marjanović igrao je 13 minuta, postigao osam poena, imao četiri skoka i jednu ukradenu loptu. Miloš Teodosić nije dobio minutažu.

 ??  ?? nikola Jokić nije Mogao sam protiv atlante
nikola Jokić nije Mogao sam protiv atlante

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia