Blic

Vreme je da pobedimo!

NAŠE RUKOMETAŠI­CE VEČERAS (21) IGRAJU S CRNOM GOROM U DRUGOJ FAZI EP U četiri dosadašnja susreta na velikim tamičenjim­a Srbija nije slavila - tri puta smo izgubili i jednom je bilo nerešeno.

- Jelena medić

Vreme je za derbi! Vreme je za paklenu atmosferu i izgleda da je konačno došlo vreme za pobedu srpskih rukometaši­ca nad crnogorski­m. Svi koji vole dobar rukomet večeras od 21 sat pratiće derbi prve grupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Na jednoj strani u Nantu naći će se raspoložen­e Srpkinje, a na drugoj ranjene, ali uvek opasne Crnogorke.

Srbija i Crna Gora su do sada četiri puta odmerile snage. I nijednom Srpkinje nisu osetile slast pobede. Posebno boli poraz u polufinalu Evropskog šampionata u Beogradu 2012. godine, kada je Crna Gora slavila sa 27:26. Na šampionatu Starog kontinenta 2014. u grupnoj fazi Crnogorke su slavile sa 22:19. Prošle godine su Crnogorke opet stale na put dobrim Srpkinjama. One su u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj pobedile sa 31:29 i tako raspršile san izabranica Ljubomira Obradovića za plasman u četvrtfina­le. Jedini put kada su srpske rukometaši­ce uspele da izađu neporažene je meč na Svetskom prvenstvu 2015. kada je bilo nerešeno - 28:28.

Zato je pravo vreme da večeras svi dugovi budu naplaćeni i da Srpkinje konačno slave. Da su spremne da na terenu konačno pokažu da su bolje od nekada bratske države, potvrdile su i reči Slađane Pop-lazić i Katarine Tomašević.

- Mislim da je vreme da nam se konačno vrati za sve poraze - rekla je za „Blic” Pop-lazićeva.

Sjajni pivot srpskog nacionalno­g tima je dodala:

- Uvek je ista priča kada igramo protiv njih. Poznajemo ih dobro, one nas isto, znamo kako napadaju, kako Vreme je da nam se vrati za sve poraze. Crnogorke će biti odmornije od nas, ali to ne može da nam bude alibi, kaže Slađana Pop-lazić

igraju u odbrani, ko su im ključne igračice, ali nikada do sada na svetskim i evropskim šampionati­ma nismo uspele da ih savladamo. Veoma su borbene, ali i mi smo isto, pa ćemo videti.

Pop-lazićeva je istakla i da raspored ide više naruku Crnogorkam­a nego njoj i saigračica­ma.

- Mi nemamo slobodan dan, a one imaju čak četiri dana da se spreme za nas.

Biće svežije jer mi samo dan pre tog duela igramo protiv Ruskinja. Ali nema alibija, spremne smo da nametnemo ritam od prvog do poslednjeg sekunda utakmica i da konačno slavimo - završila je Pop-lazićeva.

Njena drugarica iz reprezenta­cije golman Katarina Tomašević je istakla kroz osmeh:

- Jaoj, samo ne pitajte za Crnogorke. Nikada do sada protiv njih nismo pobedile, a verujem da nismo uopšte manje kvalitetne od njih i da možemo do trijumfa. Zato ja zbog uroka ne bih o njima. Hajde da prođe, svi se nadamo drugačijem ishodu nego u prethodnim mečevima, pa ćemo da pričamo o Crnogorkam­a.

 ??  ?? Čvrstom odbranom na crnu goru: cvijićeva i stoiljkovi­ćeva !" . ep crna gora - srbija #: $ !"%. ep crna gora - srbija :"& !"'. sp srbija - crna gora (: ( !"#. sp crna gora - srbija )": &
Čvrstom odbranom na crnu goru: cvijićeva i stoiljkovi­ćeva !" . ep crna gora - srbija #: $ !"%. ep crna gora - srbija :"& !"'. sp srbija - crna gora (: ( !"#. sp crna gora - srbija )": &
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia