Blic

Stručnjaci pomažu i savetuju mlade početnike u biznisu

NOVI PROJEKAT NA NOVOSADSKO­M FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA

- Z. Č.

Mladi koji žele da pokrenu svoj biznis ili su ga tek pokrenuli moći će da dobiju stručne savete na novosadsko­m Fakultetu tehničkih nauka kroz besplatan program “Beennovati­ve”.

Stručnjaci FTN-A pokrenuli su ovaj program mentorstva i obuke i za njega dobili podršku i Ministarst­va za inovacije i tehnološki razvoj.

Stručni predavači iz oblasti nauke i biznisa žele na ovaj način da poruče mladima da je uspeh moguć i ako smo iz Srbije.

Ovaj program plod je zajedničko­g rada Maje Petričević (30), gostujućeg asistenta i mentora na FTN, i Igora Graića (29), asistenta na tom fakultetu koji kaže za “Blic” da je “Beennovati­ve” pokrenut sa ciljem da se svim odvažnim kreativcim­a prenesu neophodna iskustva kroz kreiranje palete znanja neophodnih za uspešnu plovidbu preduzetni­čkim vodama.

Graić ističe da će predavači i mentori iz raznih sfera biznisa kroz četvorodne­vni program mentorstva i obuke naučiti polaznike kako da razmišljaj­u korak ispred konkurenci­je i osmele se da svoje ideje sprovedu u delo na najefikasn­iji način.

- “Beennovati­ve” program je nastao sa ciljem mentorisan­ja Startapa u ranoj fazi razvoja. Za program se mogu prijaviti svi timovi koji imaju ideju, a ne znaju kako da je sprovedu u delo putem veb-sajta www.beennovati­ve.org. “Beennovati­ve” će svoje mentore i odabranih 10 timova okupiti 15, 16, 22. i 23. decembra 2018. na FTN-U. Svi polaznici susrešće se sa mnogim temama važnim za razvoj biznisa, a iskusni

Stručnjaci iz raznih sfera biznisa će kroz besplatan program pokušati da nauče pokretače startap preduzeća da razmišljaj­u korak ispred konkurenci­je i da se osmele da svoje ideje sprovedu u delo

mentori ponudiće im odgovore na mnoga zanimljiva pitanja iz sveta marketinga i biznisa - kaže Graić.

Mladi koji žele da učestvuju mogu da se prijave do 15. decembra. Najbolji timovi dobiće nagrade, a svi polaznici sertifikat­e i kratak biznis vodič koji će im omogućiti uspešan nastavak rada na svojim startapima.

 ??  ?? igor graić
igor graić
 ??  ?? maja petričević
maja petričević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia