Blic

Najtežih pet i po godina za moju ćerku i suprugu

DAN NAKON OSLOBAĐAJU­ĆE PRESUDE, SAŠKO BOGESKI ZA “BLIC”

- Ana ž. adžić

Dan nakon što ga je Apelacioni sud pravosnažn­o oslobodio, Saško Bogeski u izjavi za „Blic“kaže da još nije dobio pismenu odluku suda i da će biti siguran u nju kada je dobije „crno na belo“.

- Tek sada shvatam koliko je bilo teško mojoj porodici i meni proteklih pet i po godina. Nadiru mi sećanja i samo želim da se sklonim od javnosti - rekao je za “Blic” Saško Bogeski. Bogeski je juče, dan nakon što je saznao da je Apelacioni sud odbio žalbu tužilaštva i potvrdio presudu Višeg suda kojom je oslobođen krivice da je u samoodbran­i u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića, kratko naveo da posle svega više ne razmišlja o sebi.

- Razmišljam samo o svojoj ćerki, šta su ona i supruga preživele. Sada su srećne što se sve završilo. Ja samo želim da moja ćerka živi kao njeni vršnjaci, da ide u školu, a ne da joj drugari kažu da su čitali o njenom tati - kazao je Bogeski.

Porodica je od maja 2013. godine, kada je provalnik Vladimir Manić upao u njihov stan u Zmajevoj ulici i primorao Saška da brani sebe i svoje najmilije, preživela strahote koje nije mogla ni da zamisli. Posle puštanja iz pritvora u kome je Bogeski bio mesec dana, suočili su se sa maltretira­njem. Bušene su im gume na automobilu, prvo dve, pa posle sve četiri. U poštansko sanduče stavljana im je zemlja, a vrata stana mazana su izmetom. Ko je stajao iza toga nije poznato, a porodica Bogeski se odselila iz Žarkova da bi koliko-toliko našla mir i nastavila život.

Upravo zbog svega toga Bogeski sada ne želi publicitet.

- Još čekam pismenu odluku suda. Kada je dobijem “crno na belo” možda ću biti otvoreniji prema medijima, kojima sam, napominjem, mnogo zahvalan na podršci posle hapšenja. Posebno sam zahvalan “Blicu” jer je od prvog dana stao iza mene - naveo je Bogeski.

Upravo je “Blic” posle hapšenja Bogeskog, 21. maja 2013. godine, organizova­o potpisivan­je onlajn peticije za njegovo puštanje iz pritvora. Za manje od 24 sata peticiju je potpisalo više od 30.000 ljudi.

BOGESKI JE PROŠAO PRAVI PAKAO - BUŠENE SU MU GUME NA AUTOMOBILU, VRATA UMAZIVANA IZMETOM

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia