Blic

Povoljna cena za jaku bateriju

Telefoni Nokia 3.1 i Nokia 2.1 su po ceni i performans­ama prilično slični, ali zato po dizajnu reklo bi se da pripadaju različitim brendovima.

- ana lađarević

Oba modela su cenovno ispod 200 evra, što je i dalje suma koju brojni korisnici nisu vojni da prekorače kod plaćanja. Zato i vredi pogledati malo bolje šta nude novi puleni Nokije iz ove klase.

Za razliku od većine proizvođač­a danas, Nokia se kod modela Nokia 3.1 odlučila da ne stavi sve karte na ekran. Displej koji su izabrali za ovaj model ima odnos strana 18:9, ali je spakovano na 5,2 inča koji u ruci leže sasvim dobro pa je telefon lagan za držanje i korišćenje i pregledan. Po ceni od oko 150 evra on daje sasvim korektnu sliku uz rezoluciju od 1440x720 piksela.

S druge strane Nokia 2.1 je znatno veći telefon. Ima 5.5-inčni IPS LCD displej uz skromnu rezoluciju od 1280x720 piksela koji su dovoljni za pristojno gledanje filmova i igranje igrica. Nešto je i širi, pa ova veličina kompenzuje za izbor materijala kojim je urađena pozadina jer je od plastike, kvalitetne, ali i dalje plastike koja, ruku na srce, izgleda dosta lepo i moderno. Akcenat je na masivnoj bateriji od 4.000 mah, koja je izdržljiva i dosta dobro prati nešto sporiji procesor koji ide uz 1 GB RAM.

Nokia 3.1 ima kameru od 13 MP koja završava posao sasvim korektno. Sa HDR i sigurnom rukom pravi dobre i slike sa jasnim i jakim bojama. Fokus je nešto sporiji i nemojte previše da očekujete kada slikate pri slabom osvetljenj­u. Veliki plus kod ovog telefona je izdržljiva baterija. Ona ima kapacitet od 2.990 mah, ali će vas bez ikakvog problema ispratiti kroz celodnevno korišćenje čak i dan i po ukoliko ga ne opterećuje­te previše. Telefon ima Mediatek MT6750 čipset uz octa-core Cortex-a53 procesor, koji je prosečan, ali realno kada koristite telefon on radi bez zastoja. Nije previše brz, ali je precizan i pouzdan.

Baterija je uz solidan ekran najjači adut oba modela

 ??  ?? oba telefona su cenovno ispod *++ evra, pa vredi razmisliti o kupovini
oba telefona su cenovno ispod *++ evra, pa vredi razmisliti o kupovini
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia