Blic

Karađorđe na putu u Prvu ligu

TOPOLSKI ODBOJKAŠI OSTVARILI I OSMU POBEDU U NIZU Savršena polusezona odbojkaša topolskog Karađorđa okončana je trijumfom u derbiju protiv komšija iz Aranđelovc­a koji su savladani sa 3:1.

- Radiša manojlović

Pred prepunim tribinama srednje škole u Topoli i podrškom kakva odavno nije viđena Karađorđe je savladao Šumadiju sjajnom timskom igrom, a meč lopta u četvrtom setu danima se već gleda na Jutjubu.

- Cilj pred početak sezone bio je prvo mesto i borba za Prvu ligu, ali ovakvi rezultati prevazišli su naša očekivanja. Sjajna igra u ključnim utakmicama sa Laki starom i Šumadijom pokazala je da smo sazreli kao ekipa i da naš san nije daleko - kaže trener i igrač Karađorđa Nenad Manojlović.

Kažu da derbi mečevi rađaju junake, ali ovaj je bio specifičan po tome što su svi na terenu bili sjajni - tehničar Urošević, libero Nikolić, srednjaci Jovanović i Nikolić, korektor Čolić i primači Manojlović i Milosavlje­vić uz veliku podršku igrača sa klupe digli su publiku na noge i odužili se za podršku kakva dugo nije viđena na topolskim sportskim terenima.

- Idemo ka velikoj želji i zacrtanom cilju - Prvoj B ligi - kako bismo vratili odbojku gde joj je mesto u Topoli i odužili se na neki način ljudima koji su više od pola veka negovali ovaj sport u našoj varošici. Raduje pobeda u derbiju, ali još više sve veći broj dece na treninzima pionirskih selekcija. Već posle ovog trijumfa imali smo nova lica na treningu najmlađih. I to je nešto najlepše što možemo da pružimo deci u Topoli, lep sport, druženje, negovanje pravih vrednosti - kaže predsednik kluba Milan Nikolić.

Jedan od najboljih igrača ove sezone Srđan Milosavlje­vić, posle utakmice u izjavi za portal “Spale info” bio je oduševljen atmosferom.

- Igrao sam u sedam klubova do sada, ali ovakvu publiku i atmosferu nisam video. Meč sa Šumadijom bio je težak, pravi derbi, ali smo pokazali da smo u dobroj formi i da idemo dalje ka Prvoj ligi - kaže popularni Lučanac.

Posle zimske pauze klub čeka drugi deo sezone, a ako ostanu na prvom mestu i finalni turnir sa osvajačima ostalih drugih liga. Samo pobednik će ići direktno u Prvu B ligu, a momci iz Topole vredno treniraju i nastavljaj­u da sanjaju. Odbojka se vratila u Topolu!

 ??  ?? savršena polusezona zaključena pobedom u derbiju
savršena polusezona zaključena pobedom u derbiju
 ??  ?? pune tribine u topoli
pune tribine u topoli
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia