Blic

Do sa „Marakane“

TIV PSŽ SPUSTILI ZAVESU NA GODINU ZA PAMĆENJE

-

utakmica sa Salcburgom, umesto fešta za 55.000 navijača, biti meč duhova. Iskusni Austrijanc­i su iskoristil­i poklon i u jednom od najslabiji­h duela viđenih na „Marakani” izvukli su 0:0.

I, onda je došao još jedan, kako se na kraju ispostavil­o, veliki datum u istoriji Crvene zvezde - 29. avgust. Više od polovine Red Bul arene u Salcburgu ispunili su srpski navijači i bitka za Ligu šampiona mogla je da počne. Situacija se dobro odvijala za Zvezdu sve do poslednjeg trenutka prvog dela, kada je odbrana dozvolila Daburu da matira golmana Borjana. Šok je bio toliko snažan da se fudbaleri nisu oporavili na poluvremen­u, jer je Izraelac na početku drugog dela povisio na 2:0. Šah-mat.

Možda za neki drugi tim, ali ne i za Zvezdu. Suočeni sa sigurnom eliminacij­om, crveno-beli su krenuli na sve ili ništa, a rezultat je bio „blic krig” od 66. do 67. minuta. Umesto da Salcburg postigne treći gol i pošalje Zvezdu u Ligu Evrope, usledila su dva gola El Fardua Bena u nepunih 90 sekundi. Dvostruki asistent je bio Degenek. Minuti do kraja su tekli sporo, ali se videlo da je ovo prilika koju bivši evropski i svetski prvak ne bi smelo da propusti. Kada je sudija Čakir označio kraj, na stadionu je počelo nezapamćen­o slavlje. Navijači su, kao 1991. protiv Bajerna, utrčali da sa fudbalerim­a proslave povratak na mesto uspeha, koje Zvezda zaslužuje, na mesto u Ligi šampiona posle 26 godina.

Sve posle toga je deo je srpske fudbalske encikloped­ije. Čak je i UEFA prepoznala povratak Zvezde na veliku scenu i dozvolila da se meč prvog kola grupne faze sa Napolijem odigra pred punim tribinama, iako je našem klubu pretila suspenzija zbog incidenta u Salcburgu. Beograđani su na poverenju zahvalili sa 0:0 protiv Napolija čiji su fudbaleri stigli da bez znoja osvoje tri boda, a na kraju su morali da spasavaju remi. Dve lekcije od PSŽ (6:1) i Liverpula (4:0) ispratila je istorijska pobeda nad engleskim klubom začinjena sa dva gola Pavkova, o kojima se i danas priča kao da je meč odigran juče. A nije, odigran je 6. novembra, dok je juče na „Marakani” zavesu na rekli bismo na nestvarnu 2018. spustio PSŽ.

Šuška se u NBA ligi da bi moglo da dođe do “trejda” tri tima, među kojima su Los Anđeles Lejkersi, Finiks Sansi i Los Anđeles Klipersi, gde bi krilni košarkaš Sansa Trevor Ariza otišao u Grad anđela, a naš as Miloš Teodosić u Arizonu. Lejkersi ne kriju želju za dovođenjem iskusnog košarkaša, oni rade na tome da se odreknu beka Kentavijus­a Kaldvelpou­pa. Tim Igora Kokoškova bi im poslao Arizu, a put Finiksa bi otišli Teodosić i Ejveri Bredli. Uprava Finiksa traga za plejmejker­om, a Srbin im deluje kao odlučujući šraf za povezivanj­e redova.

Podsećanja radi, naš reprezenta­tivac je nedavno izjavio da postoji mogućnost povratka u Evropu i iz tog razloga čelni ljudi iz Arizone bi morali dobro da razmotre ovu opciju.

 ??  ?? EVROPA JE UPOZNALA NEVEROVATN­U ATMOSFERU KOJA VLADA NA „MARAKANI“ vladan milojević, trener zvezde teodosić bi mogao da iz klipersa pređe u finiks selektor dejan savić
EVROPA JE UPOZNALA NEVEROVATN­U ATMOSFERU KOJA VLADA NA „MARAKANI“ vladan milojević, trener zvezde teodosić bi mogao da iz klipersa pređe u finiks selektor dejan savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia