Blic

Klasik u bazenu: Srbija - Hrvatska

-

Srpski i hrvatski vaterpolis­ti juče su odradili poslednje treninge pred današnji (17.30) meč trećeg kola Evropa kupa na bazenu Čair u Nišu. U prva dva kola od oba tima su stradali Rumuni.

- Dva duela protiv Hrvatske odrediće ko će biti prvi u grupi. To nije ni toliko bitno jer se zna kostur i znamo da se u četvrtfina­lu završnog turnira ukrštamo ili sa Grčkom ili sa Španijom - kazao je selektor Dejan Savić.

- Svetska liga će biti veoma bitan turnir jer će sve ekipe pokušati da osvajanjem prvog mesta odmah reše problem olimpijske vize za Tokio.

Selektor se potom fokusirao na analizu današnjeg protivnika.

- O Hrvatskoj je izlišno trošiti reči. Oni su svetski prvaci, pobedili su nas prošle godine u Budimpešti u polufinalu planetarno­g šampionata. U poslednje četiri godine često se sastajemo ili u polufinalu ili u finalu. Na raspolagan­ju imam 15 igrača, rovit je samo Ćuk. Hrvati će igrati samo bez Bijač koji ima polomljen prst o Buljubašić­a. Biće vatreno.

Filip Filipović, kapiten našeg tima, istakao je da se uzda u navijače i huk sa tribina bazena u Nišu.

- Biće to spektakl, sigurno! Do sada su Nišlije uvek bili sjajni domaćini i zaslužili su ovu utakmicu. Dve odlične selekcije dolaze sa najjačim sastavima i zbog toga valja očekivati vrhunsku utakmicu. Što se nas tiče, treba da vidimo koliko smo ukomponova­ni - istakao je Filipović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia