Blic

Rpske košarke

70 GODINA KOŠARKAŠKO­G SAVEZA

-

akademija u Narodnom pozorištu (18 sati), ali njoj će prethoditi žreb za Evropsko prvenstvo za košarkašic­e koje će se u našoj zemlji i Letoniji održati sledeće godine od 27. juna do 7. jula.

Iz KSS-A je potvrđeno da će akademiji u Narodnom pozorištu prisustvov­ati čelni ljudi FIBA, kao i legende srpske i evropske košarke. Ali ono što će interesova­ti sve ljubitelje košarke je žreb za EP za košarkašic­e koji će od 13 sati biti održan u Gradskoj skupštini. U žrebanju će pomoći Nataša Kovačević i Anet Jekabson-zogota.

Već je poznato da će izabranice Marine Maljković grupnu fazu EP igrati u Zrenjaninu. One će biti žrebane iz trećeg šešira u kojem se nalaze sa Ukrajinkam­a, Mađaricama i Crnogorkam­a.

Srbija je kao domaćin šampionata imala priliku da bira jednu reprezenta­ciju koja će biti „gost” u Zrenjaninu ili Nišu, dva naša grada

u kojima se igra grupna faza. KS Srbije je izabrao Sloveniju, što ne iznenađuje s obzirom na broj navijača koji bi iz Slovenije mogli da dođu u Srbiju. Tako je i Letonija, druga zemlja domaćin prvenstva

naredne godine, izabrala Švedsku koja ne može da igra u Srbiji u grupnoj fazi.

Pitanje koje lebdi u vazduhu je na koga će od devojaka koje su donosile medalje u prošlosti moći da računa selektorka Marina Maljković. Kapiten Jelena Milovanovi­ć se udala i uskoro treba da postane majka, dok Ana Dabović nema klub.

Ipak, ta pitanja će danas barem nakratko biti u drugom planu jer je vreme za proslavu svih postignuti­h uspeha u prethodnih 70 godina. Košarkaški savez ima čime da se podiči.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia