Blic

Medicinska sestra prodavala narkomanim­a metadon

Medicinska sestra u Domu zdravlja Bor Mimica Petrović (53) uhapšena je juče na radnom mestu zbog sumnje da je razblaživa­la dozu metadona prepisanog pacijentim­a, a preostalu količinu prodavala, saznaje “Blic”.

- D. Kecić , M. Brkić

Petrovićev­a je uhapšena u akciji pripadnika Ministarst­va unutrašnji­h poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa pripadnici­ma Policijske uprave u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreb­a službenog položaja i neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

- Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicim­a od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživa­la, a preostalu količinu prodavala - saopštio je MUP.

Kako se sumnja, time zavisnici od narkotika koji su se lečili nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da kupuju od nje. Policija je pratila osumnjičen­u, a onda je usnimljena kada je navodno kupcu prodala lek, a on njoj predao obeležene novčanice. Uhapšena je odmah prilikom prodaje, a utvrđeno je da je tom prilikom heroinskom zavisniku koji se leči u Domu zdravlja Bor prodala dve doze metadona. Policija je zatim ušla na odeljenje psihijatri­je Opšte bolnice u Boru, koje je smešteno u Domu zdravlja, radi ispitavanj­a zaposlenih u bolnici, provere celokupne dokumentac­ije i ispitivanj­a ovog slučaja.

Kako saznajemo, Mimica Petrović ima 34 godine radnog staža, a od pre godinu dana radi na odeljenju psihijatri­je. To znači da se radi o iskusnoj medicinsko­j sestri, koja je, sudeći po stažu, u bolnici počela da radi nakon završene srednje škole. Po nalogu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičen­oj je određeno zadržavanj­e do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena tužiocu, saopštio je MUP.

Povodom navedenog slučaja oglasio se i direktor Opšte bolnice u Boru u kojem je Petrovićev­a radila, dr Goran Joksimović. On je najavio formiranje komisije za unutrašnji nadzor.

 ??  ?? uhapšena sa obeleženim novčanicam­a dok je kupcu prodavala lek
uhapšena sa obeleženim novčanicam­a dok je kupcu prodavala lek

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia