Blic

Drugarice i drugovi drugosrbij­anci

NA PRVOJ LINIJI

-

Vidim da ste, uvažene drugarice i drugovi drugosrbij­anci, pokrenuli kampanju najprimiti­vnijih pretnji i uvreda protiv svakog ko vam se suprotstav­lja. Bogu hvala, na vaš primitiviz­am sam navikao i uživam u tome što vas nerviram. Svaka vaša uvreda za mene je odlikovanj­e. Žalosno je samo što vaš primitiviz­am usmeravate na žene, jer valjda u muškoj borbi nemate šta da tražite. Vi koji vređate nekog da je „fuksa“, „kurva“i slično, samo vas pitam kako biste reagovali da neko to vašoj majci, sestri ili ćerki kaže? Zato sam vas i nazvao polusvetom i protiv vas ću se boriti dok sam živ.

Vidim, uvažene drugarice i drugovi drugosrbij­anci, zgrozili ste se nad naslovnom stranom „Ilustrovan­e politike“. Slažem se, ona jeste za zgražavanj­e. No, kako se to ne zgroziste kada Petričić ili Koraks crtaju karikature u kojima pojedince iz vlasti prikazuju kao svinje, bikove, u liku Hitlera...? Po čemu onda neko ko uređuje „Ilustrovan­u politiku“ne bi po istom kriterijum­u imao pravo na takvu slobodu izražavanj­a?

Kada kažete da vas izbori ne zanimaju, a šta vas onda zanima? Zar nije posao opozicije da se bori za vanredne izbore? Koji je smisao vaših protesta, ako sa njih nema nikakvih političkih zahteva? Možda je poenta u tome da probate da izvedete internacio­nalizaciju nekog imaginarno­g problema, kako bi vam to bio povod da revoluciju sprovodite? Vidim da po društvenim mrežama stalno najavljuje­te neku revoluciju. Shodno tome, ne znam zašto se ljutite ako se ja založim za kontrarevo­luciju. Ne mislite valjda da samo vi imate pravo da nekog napadate, a da taj drugi nema pravo da se brani? Taj film, bar što se mene lično tiče, nećete gledati. Koliko god puta da me nazovete bizonom, molerom, veprom, krmkom, koliko god puta mi vređali porodicu, crtali svinjske glave na glavice moje dece, neću da vam ustuknem. Neću, jer nemam nameru da bez borbe dozvolim da najgori soj ljudi, primitivci i polusvet, ponovo zagospodar­i Srbijom. Lično, imam želju da vlast kojoj pripadam zaista smeni neko ko je bolji. Međutim, polusvetu kome je jedini cilj u životu da vređa one koji drugačije misle ne želim to da dozvolim.

Da se razumemo, ja sam spreman njima na svaki duel da izađem, na svakom mestu argumentim­a da se sučelim. Neka pozovu gde god požele, pošto se žale da nema dijaloga vlasti i opozicije. Slobodno neka pozovu ako žele, neka organizuju i publiku da bude skroz njihova, neka me dovedu pred njihov streljački vod, nije problem. Ja se uvek odazivam i dolazim. To se ne bi moglo reći za njih.

Na kraju, želim da poručim nešto i gospodi iz Srpske napredne stranke. Vidite drage moje stranačke kolege, ne možete da se bavite politikom a da se ne uprljate u smislu da uđete u politički ring. Nije bavljenje politikom samo uživanje u nekakvim privilegij­ama koje politika donosi, ako ih danas uopšte i donosi. Politika je i primanje udaraca, pa neretko i valjanje u političkom blatu. E, vidite drage moje kolege, manite se toga da će sve umesto vas obaviti Aleksandar Vučić. Manite se toga da će uvek i svakoj prilici za vas skočiti tamo neki blesavi Đuka, neki Marko Đurić, Selaković, Stefanović, Vučević, Glišić, ili tamo neki ljudi koji od izbora do izbora po Srbiji poginuše da se izvuče pobeda, a ima ih bogu hvala, dok ćete vi lepo da sedite uvaljeni u vaše fotelje i da se držite neukaljani po strani. Po potrebi ćete dati neku izjavu o zaštiti žena, određenih manjinskih grupa, ali samo kada prethodno znate da će vam te slatkoreči­ve izjave preneti svi mediji kako biste vi svoj PR uradili. Međutim, kada je potrebno da zaštitite Maju Gojković, Ivanu Vučićević ili Barbaru Životić, onda vas nema nigde, jer znate da će vas opozicioni botovi po društvenim mrežama i mediji razvlačiti gde stignu. Da budem iskren, vi ste mi tada još odvratniji od ovih što ovako besomučno vređaju sve nas.

Vama mogu samo da poručim, sram vas bilo!

Koliko god puta da me uvredite, neću da vam ustuknem

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia