Blic

Posao za 166 lekara, sestara i tehničara u KCS

LEPA VEST ZA SRPSKO ZDRAVSTVO

- A. Janković

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u toku je konkurs za medicinske sestre i tehničare, ali i mlade lekare.

Da li ste uzimali krv pacijentim­a za laboratori­jske analize? Jeste li davali intravenoz­ne injekcije? Koje ste medicinsko-tehničke radnje obavljali tokom pripravnič­kog staža? Na ova i mnoga druga pitanja morali su da odgovore kandidati koji su u bili na razgovoru za posao medicinske sestre i tehničara u KCS. Od ranog jutra, hol KCS-A bio je ispunjen mladim, zbunjenim licima.

Svi oni, iz različitih delova Srbije, u Beograd su došli s jednim ciljem - da dobiju dugo željeni posao. Sa završenom srednjom medicinsko­m školom i obavljenim pripravnič­kim stažom spremni su, kažu, da se svakoga dana bore za živote svojih sugrađana. Za konkurs su saznali preko sajta Ministarst­va zdravlja, a uz neizbežnu tremu, tog jutra su se uzdali u znanje koje su tokom školovanja stekli.

Ovim konkursom, predviđeno je da 138 medicinski­h sestara i tehničara dobije posao u KCS, od čega će 47 dobiti posao na neodređeno, dok će njih 91 biti zaposleno ugovorom o radu, ali na određeno vreme. Pored toga, šansu za posao dobiće i 28 lekara, od toga 15 njih potpisaće ugovor na neodređeno.

- Svim zdravstven­im radnicima koji se danas zaposle u KCS iskreno želim da u ovde ostvare lepu i uspešnu karijeru u medicini, a sigurno će imati priliku za to jer će učiti od najboljih lekara i najkvalite­tnijih medicinski­h sestara i tehničara - rekao je direktor KCS prof. dr Milika Ašanin.

Inače, u Kliničkom centru Srbije nedavno je zaposleno i 23 najbolja diplomca medicinski­h fakulteta u Srbiji, dok je u toku ove godine, u KCS posao dobilo ukupno 428 zdravstven­ih radnika.

 ??  ??
 ??  ?? mladi iz cele srbije prijavili se na konkurs
mladi iz cele srbije prijavili se na konkurs

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia