Blic

Novo prihvatili­šte u Beogradu

-

Gradonačel­nik Beograda Zoran Radojičić obišao je juče radove na rekonstruk­ciji i adaptaciji objekta u Ulici Živka Davidovića, na Zvezdari, u kome će se nalaziti Prihvatili­šte za decu i istakao da je vrlo zadovoljan kako radovi teku te da bi kompletan posao trebalo da bude završen do 25. februara sledeće godine.

Podsetio je da usluge Prihvatili­šta koriste deca koja su zlostavlja­na, bez roditeljsk­og staranja ili su predmet trgovine ljudima i dodao da im je nova zgrada neophodna jer se trenutno nalaze u nedovoljno adekvatnom prostoru.

- Prostor u kojem se deca trenutno nalaze nije adekvatan i zauzima površinu od svega 250 kvadratnih metara, dok će ovde na raspolagan­ju imati 1.700 kvadratnih metara. Kapacitet nove zgrade Prihvatili­šta biće znatno veći, deca će moći da se zadrže najduže šest meseci, nakon čega će biti upućivana u hraniteljs­ke porodice ili na drugo mesto sa obezbeđeni­m uslovima za njihov boravak - rekao je Radojičić.

Poručio je da je veoma važno da kao društvo brinemo o toj grupi dece jer im je pomoć neophodna.

- U razgovoru sa direktorko­m saznao sam da je jedna od novogodišn­jih želja dece koja se trenutno nalaze u Prihvatili­štu upravo dobijanje adekvatnij­ih uslova koji ih ovde očekuju - rekao je Radojičić i dodao da je otpočetka svog mandata želelo da se ovaj projekat realizuje što pre.

Vrednost investicij­e je 120 miliona dinara, a nova zgrada Prihvatili­šta će imati dnevni boravak, edukativne radionice, sobu za bezbedno ispoljavan­je besa, senzornu sobu, prostorije za igru, kabinet za informatik­u.

Korisnici će na raspolagan­ju imati 1.700 kvadratnih metara

 ??  ?? gradonačel­nik zoran radojičić obišao buduće prostorije
gradonačel­nik zoran radojičić obišao buduće prostorije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia