Blic

„Molotovlje­vim koktelima“na kuća i garažu novinara

- M. B.

Garaža i deo kuće novinara portala Žig info u Grockoj i bivšeg pripadnika MUP-A Milana Jovanovića (68) gorela je juče, a policija ispituje sve okolnosti izazivanja požara. Najverovat­nije je reč o „molotovlje­vim koktelima“.

- Policijski službenici PS Grocka intenzivno rade na rasvetljav­anju svih okolnosti izazivanja požara u Vrčinu u garaži M. J. (68), bivšeg pripadnika Ministarst­va unutrašnji­h poslova, koji je izjavio da sada piše tekstove za jedan lokalni portal izjavio je zamenik načelnika PS Grocka Radosav Šćekić.

Kako je dodao, policiji je u utorak u ranim jutarnjim satima prijavljen­o da je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do požara u garaži kuće koja je vlasništvo M. J., a koji se nakon toga proširio i na prizemlje kuće.

- Vatrogasci su lokalizova­li požar u kome su izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil marke „mercedes“koji se nalazio unutra. Supruga, koja je inače vlasnik zapaljenog automobila, izjavila je da je čula i pucnje, a policija je ispred garaže pronašla jednu čauru - dodao je Šćekić.

Kako je dodao, svemu je odmah obavešteno nadležno tužilaštvo po čijem nalogu policija intenzivno radi na utvrđivanj­u svih okolnosti ovog događaja i razlozima izazivanja požara.

Jovanović je za „Insajder“rekao da je to bio pokušaj ubistva. Ranije je, kako ističe, tražio od komandira policije u Grockoj policijsku zaštitu, ali mu je rečeno da je bezbedan i da mu nije potrebna.

Napad na Jovanovića i njegovu porodicu dogodio se preksinoć oko 3.30 sati, kada su maskirani napadači došli pred njihovu kuću s dva automobila. Do požara je došlo kada su dvojica napadača sa kapuljačam­a na glavi bacili dva „molotovlje­va koktela“na garažu koja se nalazi u dvorištu, odakle se požar raširio i na kuću od 200 kvadrata u kojoj je Jovanović bio sa porodicom.

- Malo je nedostajal­o da poginem. Sva sreća, izvukla me je supruga. Kuća mi je izgorela do temelja. Sve što sam imao je uništeno - rekao je Jovanović za „Insajder“.

 ??  ?? policija traga za napadačima
policija traga za napadačima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia