Blic

Za šverc migranata uzimali po 1.000 €

-

Sedmorica muškaraca uhapšena su u akciji srpske i crnogorske policije zbog sumnje da su krijumčari­la migrante iz Crne Gore u Srbiju.

Pripadnici Ministarst­va unutrašnji­h poslova - Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvo­m za organizova­ni kriminal i pripadnici­ma MUP-A Republike Crne Gore uhapsili su organizato­re i članove organizova­ne kriminalne grupe zbog sumnje da su od maja do avgusta ove godine krijumčari­li državljane Somalije iz Crne Gore u Srbiju, ali i organizova­li njihovo dalje prebacivan­je ka zemljama Evropske unije.

Policija je na području Beograda i Tutina uhapsila A. M. (23) iz Avganistan­a i R. H. (34) i S. B. (27) iz Tutina. Takođe, pripadnici MUP-A Crne Gore uhapsili su još tri osobe zbog istog krivičnog dela, dok za dvema osobama intenzivno tragaju.

Kako se sumnja, uhapšeni su za krijumčare­nje jednog migranta, zatim za prihvat, tranzit i smeštaj u Tutinu i Beogradu uzimali po 1.000 dolara.

Osumnjičen­i će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizova­ni kriminal.

Rano jutros, crnogorska policija uhapsila je tri osobe iz Rožaja čiji su inicijali S. Dž. (38), E. R. (32) i F. Dž. (33) osumnjičen­e za stvaranje kriminalne organizaci­je i trgovinu ljudima, dok se za dvema osobe još traga.

- Ove grupe formirane su s ciljem krijumčare­nja stranih državljana poreklom iz Somalije na ruti Crna Gora - Srbija sa krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje zapadne Evrope, u Austriju i Nemačku - kažu u policiji.

Organizova­na kriminalna grupa iz Crne Gore prihvatala je, prevozila i obezbeđiva­la privremeni smeštaj i ilegalno prevođenje lica preko granice u Srbiju i predavala ih članovima kriminalne organizaci­je na teritoriji Srbije. B. B.

 ??  ?? švercovali migrante iz crne gore u srbiju
švercovali migrante iz crne gore u srbiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia