Blic

Simić još da uči

Bivši nemački reprezenta­tivac i Jovančić su pokazali da imaju evropski kvalitet. Veću šansu čekaju i Gobeljić, Joveljić, Simić i Jovičić, dok se od Boaćija, Čaušića i Rodića očekivalo više.

- Aleksandar pijevac

Najveća konkurenci­ja u timu bila je na bokovima. Odlaskom Radonjića otvorena je sezona lova na mesto u startnih 11 koje je zaslužio jedino Marin. Nemački internacio­nalac je fudbaler kakvog na “Marakani” nismo videli poslednjih 10-15 godina. Marko je za 29 godina preturio mnogo toga preko leđa, a u Zvezdi se posle dugo vremena osetio kao kod kuće. Njegovih 50 odsto je nečijih 200 i on je poklon sa neba. Potrebno je da dobije ulogu lidera kako više ne bi čekao da protivnik stane, već bi on diktirao tempo. Vreme je na njegovoj strani, ali pitanje je da li Zvezda pravog Marina može da zadrži na duže. Isto važi i za Bena. Mozak tima, strelac i čovek koji je uveo klub u Ligu šampiona. Ipak, i dalje ne može da se nametne protiv velikih kada ga čuva kompletna odbrana. Kafu nije pokazao ništa, dok su Srnić i Jevtović malo korišćeni. Potencijal je pokazao Simić u kog trener Milojević ima ogromno poverenje. Brz i prodoran, Veljko je uneo živost, ali se i kod njega oseti da jednostavn­o nestane na desetak minuta. Kada ga defanzivci odseku, teško dolazi do lopte. Očigledno je da još nije spreman da preuzme odgovornos­t, mada više nije klinac (17. februara puni 24 godine). Sa njim mora da se radi.

Učešće Crvene zvezde u Ligi šampiona ne bi trebalo da posmatramo kroz poslednje mesto u grupi ili deset golova primljenih od Pari Sen Žermena. To ne bi bilo pošteno prema generaciji crveno-belih koja je posle 26 godina vratila vrhunski fudbal na “Marakanu”, iako budžetom i imenima ne bi trebalo da bude tu gde jeste. Ali jeste i to je dobitak koji ne može da se meri bodovima. Bogata klupska istorija je pobedila stotine miliona evra uloženih u Liverpul, PSŽ i Napoli i Zvezda je pokazala da globalizac­ija ne važi u Srbiji.

Posle Lige Evrope i plasmana u osminu finala prethodne sezone, u ovoj je sa Ligom šampiona sve podignuto za deset koplja više. Trijumf nad Liverpulom, tri ispunjene “Marakane” i šansa do poslednjeg kola da se prezimi u Evropi. Malo li je? Prirodno, rezultati su podigli ambicije svih kojima je Zvezda u srcu i logično je da navijači traže da se Liga šampiona i naredne godine vrati u ovaj deo Balkana. A to znači da tim mora da se pojača, bukvalno na svim pozicijama. Deo nagrade od 25 miliona evra mora da se pretoči u imena koja će garantovat­i da može da se ponovi Liverpul iz Beograda, odnosno da se spreči “Park prinčeva”.

Tu na scenu stupaju trener Vladan Milojević i direktor Zvezdan Terzić koji su ostavili utisak uigranog tandema. Devetorici fudbalera u junu 2019. ističu ugovori, neko je zaslužio da ostane i dobije veće poverenje, dok je za nekoga vreme da pronađe novu sredinu.

 ??  ?? KRILA marko marin je i protiv psž pokazao klasu
KRILA marko marin je i protiv psž pokazao klasu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia