Blic

Zvezda ne mo

ZVEZDAN TERZIĆ, GENERALNI DIREKTOR CRVENO-B Stav je čitave sportske javnosti, a ne samo moje mišljenje, da je ovo najuspešni­ja sezona u poslednjih 25 godina našeg kluba - kaže alfa i omega srpskog šampiona.

- Veljko ivanović

Zvezda je poražena od PSŽ sa 4:1 u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, ali generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić za početak razgovora ističe sliku koju je klub poslao u svet.

- Vratili smo Zvezdu na mapu Evrope! Zvezdu ponovo doživljava­ju kao veliki klub i to oseća i naš narod, gde god se okrene čovek, Zvezda je tema broj jedan. To je najveći benefit ove fudbalske sezone. Svi pričaju samo o Fudbalskom klubu Crvena zvezda, i stari i mladi, i muškarci i žene, svi sa ushićenjem. Neverovatn­o! Sve rezultate, i sportske i finansijsk­e, iskoristić­emo kao novi zamajac, nećemo se zaustaviti na ovome, ovo je početak stvaranja velike Zvezde. Zvezda se više ne može zaustaviti - kaže Terzić za “Blic”.

Tim sa “Marakane” je prvi u istoriji koji je uspeo da se plasira u dva evropska takmičenja od prvih rundi kvalifikac­ija, prošle sezone u Ligi Evrope, sada u eliti.

- Stav je čitave sportske javnosti, a ne samo moje mišljenje, da je ovo najuspešni­ja sezona Crvene zvezde u poslednjih 25 godina. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni, pogotovo kad se uzme u ozbir kakav smo put prošli. Zvezda je prvi tim koji je počeo od prvog kola kvalifikac­ija i ušao na kraju u Ligu šampiona. Sam taj put od četiri runde, osam utakmica, bio je za ponos, a onda kada smo na žrebu u Monaku izvukli ovu grupu smrti Liverpul, PSŽ i Napoli, niko nam nije davao ni promil šanse da ćemo preći centar, a ne da ćemo postići gol.

Crveno-beli su dali barem gol protiv sva tri rivala u, po mnogima najtežoj grupi.

- Zvezda je pokazala da je veliki tim, imamo razloga za ponos. Prevazišli smo sva realna očekivanja objektivne sportske, evropske javnosti. Niko ko imalo poznaje fudbal nije očekivao da Zvezda može da pomrsi račune, da uzme četiri boda, da postigne pet golova, dali smo gol svima, i Pari Sen Žermenu, i Liverpulu, i Napoliju. Imamo razloga da zvezdaši budu ponosni, ostaje žal - ali to je stvar iskustva - što na nekim utakmicama nismo pružili više. Tu pre svega mislim na utakmicu u Parizu, oni su možda i najbolja ekipa individual­no koju je svet ikada video. Imaju takav kvalitet da kada im krene, nema taktike koja može da ih zaustavi, nema te odbrane. Njihova brzina i fizička moć, to je toliko spektakula­rno da je neverovatn­o.

Crveno-beli su na momente potpuno nadigrali

„ZVEZDA JE POKAZALA DA JE VELIKI TIM, IMAMO SEZONU ZA PONOS I NAJBOLJI REZULTAT U POSLEDNJIH 25 GODINA“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia