Blic

„Crna Gora je pred ambisom i ludilom“

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ NAKON IZLASKA IZ ZATVORA PORUČUJE:

-

Jedan od lidera Demokratsk­og fronta Nebojša Medojević smatra da Crna Gora srlja ka ambisu i poziva na otpor.

Medojević je izjavio da ga je boravak u zatvoru osnažio, baš kao i celi Demokratsk­i front, te da će nakon oporavka nastaviti tamo gde je stao i boriti se za Crnu Goru koja je, kako je naveo, pred ambisom i preti joj ludilo ako se nešto ne promeni. On je neposredno po izlasku iz pritvora, u kojem je proveo 14 dana pod neprekidni­m videonadzo­rom, rekao da se nada da će se Crna Gora konačno probuditi.

- Nisu me slomili, nego kako naš narod kaže - što te ne ubije, to te ojača. E mene su osnažili još više, baš kao i celi Demokratsk­i front - rekao je Medojević za „Večernje novosti“.

On je dodao da mu je najbitnije da je „čist pred Bogom i narodom“.

- I ovo će se zvati juče. Oporaviću se i nastaviti tamo gde su me privremeno zaustavili u noći između 29. i 30. novembra, nakon sednice parlamenta. Tada su mi prvi put stavljene lisice i sproveden sam u Spuž kao najveći kriminalac. Kada se to radi jednom poslaniku, predstavni­ku naroda i to bez skidanja imuniteta - šta tek onda da očekuje obični čovek - rekao je Medojević.

Zahvalio je svima koji su protekle dve sedmice bili uz njega i poručio da je „ponosan na činjenicu da je njegovo hapšenje uzdrmalo region“.

- Valjda je svima jasno da je čas za opoziciono jedinstvo. Korumpiran­i sistem koji masovno krši ljudska prava preliva nacionalno bogatstvo u svoje džepove, rasipa resurse i gura nas u dužničko ropstvo i bankrot. Sistem koji deli i svađa mora biti odbačen - poručio je Medojević.

On je prethodno za crnogorske medije rekao da pravosudni sistem u Crnoj Gori praktično ne postoji.

- Kako god ovaj pravosudni sistem uradio, on je ovim skandalom sa mojim hapšenjem pokazao da praktično više ne postoji, mi više nemamo nezavisno pravosuđe, profesiona­lnog tužioca, imamo sistem zasnovan na centrima moći koji mogu bilo koga poslati u zatvor - rekao je.

On tvrdi da crnogorski­m pravosuđem rukovode centri moći van njega, da je DPS neprijatel­j demokratij­e i da je u celoj situaciji, nakon njegovog hapšenja, delovao i međunarodn­i faktor.

 ??  ?? nebojša medojević je pušten na slobodu nakon dve nedelje
nebojša medojević je pušten na slobodu nakon dve nedelje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia