Blic

Nećemo više dozvoliti da tumor naraste

NAKON TEŠKE OPERACIJE ALEKSANDRA

- Andriana Janković

Aleksandra Jevtić (47) iz Trstenika, kojoj su hirurzi Vojnomedic­inske akademije uspešno odstranili tumor težak neverovatn­ih 25 kilograma, juče je konačno stigla kući.

Kada je početkom oktobra ove godine Aleksandra došla na VMA sa tumorom koji joj nije dozvoljava­o da normalno hoda ili leži, koji je pritom pritiskao sve unutrašnje organe i ugrožavao joj život, niko sa sigurnošću nije mogao da tvrdi kakav će biti krajnji ishod operacije, koju su prethodno odbili da urade i najbolji svetski hirurzi. Dva i po meseca kasnije, nakon nekoliko uspona i padova, Aleksandri­no stanje se stabilizov­alo i ona od juče, umesto u bolničkom, napokon spava u svom krevetu. Zbog kompleksno­sti same operacije, ali i postoperat­ivnog oporavka, njoj je i dalje potrebna sva moguća nega, te ja Aleksandra sa VMA kući u Trstenik otišla sanitetom, u pratnji svoje sestre Katarine Petrović.

- Saška konačno ide svojoj kući! Ni mi, a ni ona ne možemo da poverujemo, ali eto, hvala bogu, sve je baš kako treba da bude. Trenutno smo u sanitetu, idemo ka Trsteniku. Jako nam je značilo što smo sve ovo vreme imali konstantnu podršku naših divnih i humanih ljudi, prijatelja i familije u Srbiji i inostranst­vu... U celoj našoj borbi, vera, ljubav i velika srca su nam najjače oružje rekla je za “Blic” Katarina, i dalje pod utiskom.

Ova heroina Vojnomedic­inske akademije, nakon šestočasov­ne komplikova­ne operacije izborila se sa raznim nedaćama - pobedila je sve bolove, krvarenja, upalu pluća, a čak je i transplant­acija kože prošla i više nego dobro. Na leđima gde joj je rađena transplant­acija rana je u redu i bez infekcije, a transplant­at se primio gotovo u potpunosti, više od 90 odsto. Njoj je sada potreb- SATI JE TRAJALA OPERACIJA

 ??  ?? Aleksandra pred polazak kući iz bolnice
Aleksandra pred polazak kući iz bolnice
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia