Blic

PONOSAN NA ULOGU

Glumac koji pred kamerama u Sahari vodi ljubav sa belgijskom glumicom Delfin Bafort priča o kadru koji je podigao prašinu na festivalu u Kairu. SAHARA JE DRUGA PLANETA

-

NE VIDIM TO KAO NEKI TABU ILI NEŠTO LOŠE, OVE SCENE GLEDAM OČIMA UMETNIKA, KAŽE GLUMAC

Ljubomir Tozev

seks snimili u pustinji

U opusu filmova glumačke legende Svetozara Cvetkovića našao se ljubavni film koji je snimio za strano tržište, kao jedan od glavnih likova ostvarenja „You Go To My Head”. On se u šezdesetoj godini života potpuno obnažio pred kamerama u scenama seksa sa belgijskom glumicom i modelom Delfin Bafort.

- Bio sam mnogo mlađi kada sam snimao ljubavne priče. Malo sam drugačije izgledao nego što je to danas. Duh je ostao isti, valjda je to najbitnije. Verovatno mlađe generacije nisu imale prilike da me vide do sada, ali zato starije i te kako znaju ljubavne priče koje sam snimao objašnjava glumac za „Blic”, i dodaje:

- Radi se o iskrenoj i autentično­j priči samog reditelja. Uspeli smo da na najbolji mogući način dočaramo čitavu priču. Moj lik nameće Kiti laž, ali se ta laž pretvara u veliku ljubav. Drago mi je što sam posle dosta godina snimio film koji može da nosi podnaslov - ljubavni film. To je nešto što i u meni, a i kod ljudi koji su ga gledali po svetu, budi emociju - iskreno govori glumac.

Film obiluje eksplicitn­im scenama koje su snimane u Sahari:

- To je zamisao reditelja, i u sklopu cele te ljubavne priče dočarali smo i takve scene. Danas se to zovu eksplicitn­e scene. Ranije su se zvale ljubavne scene. Nisam doživeo to kao nešto neprirodno i strano u jednoj ljubavnoj priči, to je bio logičan sled ove ljubavne priče. Ne vidim to kao nekakav tabu ili nešto loše, već gledam iz prizme umetnika - objašnjava Cvetković, iako su na filmskom festivalu Kairu ove scene ipak podigle prašinu.

S druge strane, glavna protagonis­tkinja filma Delfin Bafort na konferenci­ji za novinare poručila je: Skoro mesec dana Svetozar Cvetković proveo je u najvećoj pustinji na svetu da bi snimio ovaj visokobudž­etni film. Prema njegovim rečima, to je jedno posebno iskustvo s kojim se do sada nije susreo. - Nije standardno okruženje i beskrajno je zanimljivo iskustvo. Drugi način života, izdvojenos­t od cele planete. Nemate mobilni telefon, odsečeni ste od sveta i na neki način osećate se kao da ste na drugoj planeti. Sve ovo zna i te kako da prija - priznaje glumac.

- Svetozara sam prvi put videla bukvalno u pustinji, kada je stigao u Saharu. Bio je za mene potpuni stranac, što se ispostavil­o korisno za film. To mi je pomoglo da pronađem i izgradim karakter svog lika, jer i Kiti, pošto je izgubila pamćenje, posmatra Džejka kao stranca.

Drago mi je što sam posle dosta godina snimio film koji može da nosi podnaslov ljubavni film. To je nešto što u meni budi emociju

 ??  ?? MESEC DANA BEZ DOMETA
MESEC DANA BEZ DOMETA
 ??  ?? svetozar i delfin su
svetozar i delfin su
 ??  ?? scene obiluju različitim emocijama
scene obiluju različitim emocijama
 ??  ?? njihova Ljubav je u fokusu priče
njihova Ljubav je u fokusu priče

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia