Blic

Ostavka je bila jedino rešenje

PROSLAVLJE­NI DEJAN SAVIĆ NIJE VIŠE TRENER VATERPOLIS­TA CRVENE ZVEZDE

-

Aktuelni selektor reprezenta­cije napustio crveno-bele zboh loših rezultata, odnosno eliminacij­e iz Kupa Srbije.

Dejan Savić je podneo ostavku na mesto trenera vaterpolis­ta Crvene zvezde. Savić se zahvalio igračima na saradnji i poželeo im uspeh u nastavku sezone. Savić je o svojoj odluci prethodno obevestio upravu kluba i uputio javnosti obrazložen­je za svoju odluku.

- Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacij­e iz Kupa Srbije, savest i dostojanst­vo mi ne daju mira i to je razlog za podnošenje neopozive ostavke na mesto trenera Crvene zvezde. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada, kao i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo - naveo je Savić.

Dejan, naravno, ostaje selektor

„Blic“je medijski sponzor VK Crvena zvezda i VSS

Srbije, a sada će se preorijent­isati na formu praćenja reprezenta­tivaca, koje u 2019. čeka završni turnir za Svetsku ligu koja će se održati u Beogradu, kao i kvalifikac­ije za odlazak na Olimpijske igre.

- Preuzimam odgovornos­t i smatram da je ovaj čin jedino rešenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju buđenja ekipe koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh.

Dugujem upravi Zvezde veliku zahvalnost na ukazanoj prilici i želim da razumeju da je ovo moralni čin, a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazum­a dodao je Savić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia