Blic

Ovacije za Bobija

SPEKTAKULA­RAN DOČEK ZA NAŠEG KOŠARKAŠA U SAN ANTONIJU Iako su Klipersi, za koje igra Marjanović, doživeli katastrofu, domaći navijači nisu zaboravili srpskog reprezenta­tivca.

- Dragomir Pantović

Veliki ljudi se ne zaboravlja­ju lako. A Boban Marjanović je veliki čovek. Baš veliki! To je u noći između četvrtka i petka dokazano još jedanput u San Antoniju, gde su Sparsi dočekali LA Kliperse. Istina, Teksašani nisu bili dobri domaćini na terenu jer su isprašili Kliperse sa 38 razlike (125:87), ali su zato navijači baš bili ljubazni. Prema Bobiju, naravno, jer nisu zaboravili vreme kada je naš gorostas igrao za njihov tim.

Meč je uglavnom bio pravolinij­ski, Klipersi su koliko-toliko držali u prvom poluvremen­u, ali su Sparsi serijom od 10:0 na startu treće četvrtine (ukupno 15:0 računajući kraj prvog poluvremen­a) napravili veliku razliku koju su do kraja samo uvećavali. Fanovi Sparsa su uživajući u verovatno najboljoj partiji svog tima od početka sezone, povremeno dozivali Marjanović­a, svog starog ljubimca, a trener Klipersa Dok Rivers im je ispunio želju u poslednjoj četvrtini, nešto manje od devet minuta pre kraja na plus 28 za San Antonio.

Kada je konačno ušao u igru, dobio je glasnu podršku i stojeće ovacije navijača Sparsa. Posle svega toga, veče je završio sa samo dva poena (1-2 za dva, 0-2 penali), tri skoka i jednom krađom, ali ovo je, kako primećuju i američki mediji, redak (baš redak!) slučaj da navijači San Antonija daju podršku protivničk­om igraču.

Bobi nije bio produktiva­n, baš kao ni drugi naš reprezenta­tivac Miloš Teodosić. Teo je na parketu proveo nešto manje od 12 minuta i za to vreme upisao dve asistencij­e. Četiri puta je šutirao na koš (tri puta za tri poena), ali se nije upisao u strelce. Tobajas Haris je bio najraspolo­ženiji u poraženom timu sa 17 poena, a pratili su ga Galinari i Bredli sa po 15.

S druge strane, Greg Popovič može da bude prezadovol­jan igrom svoje ekipe, pošto su čak sedmorica igrača ubacila deset ili više poena. Lamarkus Oldridž je bio najefikasn­iji sa 27, Rudi Gej je dodao 21, Derozan i Belineli po 14, Vajt i Pati Mils po 11, a deset je ubacio Forbs.

Ni druga ekipa iz Los Anđelesa se prošle noći nije dobro provela u Teksasu - Hjuston je nadigrao Lejkerse sa 126:111. Meč je protekao u senci jednog igrača: Džejms Harden je bio potpuno nezaustavl­jiv i postigao je 50 poena, uz deset uhvaćenih lopti i 11 asistencij­a. “Brada” je meč završio sa tripl-dablom, a Klint Kapela sa dabl-dablom (16 poena i 14 skokova).

Lebron Džejms je, s druge strane, ubacio 29 poena, dok je Kajl Kuzma meč završio sa 24 poena. ga na meču sa njegovim Podrškom i stojećim

 ??  ?? navijači san antonija nisu zaboravili vreme kada je boban marjanović igrao za klub iz teksasa, Pa su
klipersima Pozdravili sa tribina glasnom
ovacijama
navijači san antonija nisu zaboravili vreme kada je boban marjanović igrao za klub iz teksasa, Pa su klipersima Pozdravili sa tribina glasnom ovacijama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia