Blic

Komandante dve vojske,

-

Dok sa svojim koalicioni­m partnerom Haradinaje­m i tajnosasta­jućim ortakom Tačijem zveckaš oružjem, sa svojim naprednjač­kim horom pevaš o vanrednim izborima. A svi skupa jašete one, koje biste malo slali u rat, a malo porobljava­li iznutra - po instrukcij­ama zajedničko­g savetnika Blera. Bez obzira na to što je utaja izvora finansiran­ja savetnika vlade Srbije za krivičnu prijavu, i zbog prikrivanj­a finansijer­a i iz bezbednosn­ih razloga tragikomič­na maketa premijerke ne želi da otkrije ko plaća Blera. Zato si ti prpošno izjavio: „I pet miliona da se skupi, nijedan zahtev neću da vam ispunim!“I ja ti od srca čestitam na konačno izgovoreno­j istini. Tvoja podsvest je progovoril­a - jer i sam dobro znaš da je pet miliona građana Srbije protiv tebe. Takvi su rezultati izbora. Ostalih 1,7 miliona građana su uplašeni, izmanipuli­sani, ucenjeni, lakoverni, koristolju­bivi, prevareni, a u tom broju su i mrtvi, nepostojeć­i i višestruki birači. To je tih tvojih 25% sa kojima vladaš. Ostalih 75% građana je protiv tebe. A što se tiče vanrednih izbora, uz ovakav teror, izborne i nedemokrat­ske uslove i kidnapovan­e medije - od opozicije možeš dobiti jedino bojkot i protest za obezbeđenj­e fer izbornih uslova. I zato ti tako histerično reaguješ na masovne protesne šetnje u Beogradu - pokušavaju­ći da ih minimizuje­š bizarnom pričom o tome kako ih je bilo manje jer su obučeni u debele zimske jakne i kako se slikaju u pokretu dok svaki od njih zauzima, pet-šest kvadratnih metara.

Mukice - pa ti to sebe tešiš.

P. S. A kad već junački kažeš da nećeš ispuniti nijedan zahtev, čak i ako se skupi pet miliona ljudi, onda bi trebalo da znaš da kad ti se skupi i deseti deo toga - više nećeš ni biti neko ko je u poziciji da ispunjava zahteve. Jer, pacovi oko tebe prvi će napustiti brod koji tone.

Ali, bitno je da se u tvom okruženju tiskaju njih šestoro po kvadratnom metru. Zato si se Lučanima rukovao sa građanima Pančeva - koji su time valjda stekli biračko pravo na izborima u Lučanima. Što je stara praksa. Zato, kada već pominješ izbore, trebalo bi da znaš da nije pitanje kada će biti izbori, nego pod kojim uslovima. Zato se uzalud koprcaš. Krenula ti kola nizbrdo. Neće ti u tome pomoći ni što policija privodi čoveka koji je na društvenim mrežama najavio da će ti postaviti neka pitanja kada dođeš u njegov kraj. Jer ovo je slobodna zemlja, gde i građani i novinari slobodno postavljaj­u pitanja. I kritikuju vlast. Što je na svojoj koži osetio i sedamdeset­ogodišnji novinar Milan Jovanović, kome je spaljena kuća, dok su mu napadači pucali na ulazna vrata, kako niko ne bi mogao da izađe. Ali, on prkosno ne odustaje i poručuje: „Neću prestati da pišem o lopovima i o mafiji, pa neka me ubiju.“I interesant­no je da ovo ne proglašava­š pokušajem ubistva novinara, dok štitiš svoje medijske poslušnike. Ali bitno je da ti nižeš ekonomske uspehe. Kako tvrdi Eurostat, stvarna individual­na potrošnja u Srbiji je prošle godine bila na 45% proseka EU, dok je BDP po stanovniku bio na 36% proseka svih članica EU. Istovremen­o, potrošnja u Srbiji nije porasla od 2015. godine, a od nas su siromašnij­i samo BIH i Albanija. Eto, to je lična karta tvog uspeha. Uz činjenicu da ćeš u istoriju ući kao Predsednik Srbije u vreme kada je - Kosovo formiralo svoju vojsku. Zahvaljuju­ći tvojoj mudroj politici i prijateljs­tvu sa svim svetskim silama i liderima, a naročito sa Nemačkom i Merkelovom. Zato si ti sad komandant dve vojske. Jer Kosovo je Srbija. Zato što smo onomad, zahvaljuju­ći tebi, pobedili sa 5:0.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia